Íñigo Errejón (Sumar), un dels 350 diputats proclamats electes després del 23J
Íñigo Errejón (Sumar), un dels 350 diputats proclamats electes després del 23J
Per EFE
Publicat el 22 d’agost 2023

El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha reconegut avui, a propòsit d'una possible amnistia per als condemnats pel procés, que el seu grup està buscant “vies jurídiques” per donar una solució política a un conflicte polític amb efectes penals.

Errejón ha assenyalat en una entrevista a RNE que Sumar, formació en què s'inclou Més País, està participant en les negociacions per a una investidura de Pedro Sánchez amb suport d'ERC i Junts. I, en aquest context, ha confirmat que la formació liderada per Yolanda Díaz està consultat diversos juristes sobre una amnistia per als condemnats pel procés, una condició exigida per les esmentades formacions nacionalistes catalanes per donar suport.

"Al nostre parer no és un problema jurídic sinó polític, estem explorant vies jurídiques per resoldre les qüestions penals derivades d'un conflicte, entre Catalunya i la resta de l'estat, de naturalesa política", ha reconegut. 

"Els problemes de convivència entre els pobles s'arreglen amb el diàleg i amb solucions polítiques", ha assenyalat, abans d'explicar que només veu una possible ruta perquè comenci la legislatura, la investidura de Pedro Sánchez en un Govern amb Sumar. 

"El PP no té amb qui parlar, i això és un problema creixent per a un Feijóo que està cada cop més aïllat", ha comentat en al·lusió a la trobada que tant el líder popular com el socialista celebren avui amb el rei per a un possible encàrrec de investidura al Congrés. "Vol convèncer-nos que pot anar a una investidura, ens haurà de convèncer que no és per resoldre els seus problemes interns", ha afegit sobre Alberto Núñez Feijóo. 

Pel que fa a la negociació per investir president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha insistit que "som part activa de la solució, però diem les coses quan estan fetes". "Cal avançar des de la discreció, però no en termes de fer concessions, sinó de fer-nos càrrec de la pluralitat del Congrés" i que "el país no estigui aturat", ha afegit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —