Eduard Pujol
Per ACN
Publicat el 29 de setembre 2023

El diputat de Junts Eduard Pujol ha dit 'sí' en la votació de la investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo. Encara que després ha rectificat dient 'no' mentre tornava a seure al seu escó, no ha estat a temps de modificar el seu vot inicial, el qual la Mesa del Congrés ha comptabilitzat com a nul. En la votació per crida d'aquest divendres en què Feijóo n'hauria tingut prou amb una majoria simple, Pujol ha respost 'sí' i mentre tornava a seure s'ha adonat de l'error i ha canviat la resposta. Tanmateix, la confusió del juntaire ha fet que Feijóo hagi obtingut un 'no' menys dels previstos —177 en lloc de 178—. El líder del PP només ha comptat amb els 172 vots dels diputats del PP, Vox, UPN i CC.


Fonts de Junts afirmen que es tracta clarament d'un error del diputat.  En la primera votació de dimecres, el diputat del PSOE per Terol Herminio Rufino Sancho Íñiguez també es va equivocar, però el seu error no va comptabilitzar com a 'sí' ni com a vot nul. En sentir el seu nom durant la votació per crida, es va aixecar i va dir de forma clara 'sí', fet que va generar estupefacció a la cambra.

Ràpidament, va intentar corregir i explicar que la secretària de la Mesa havia llegit malament el seu nom, que no és Sánchez, sinó Sancho, i quan va dir el seu nom correctament va respondre, també de forma clara, un 'no'.

En aquesta ocasió, el diputat de Junts no ha estat a temps de rectificar perquè el seu vot computés com a negatiu. La secretària de la Mesa que estava llegint els noms quan va cometre l'error el diputat socialista i el va avisar era del PSOE, mentre que quan s'ha llegit el de Pujol la que ho feia era del PP.

La decisió de comptar com a vot nul la resposta del diputat de Junts ha arribat després d'uns minuts de deliberació de la Mesa del Congrés. Fonts del PP han denunciat la decisió de la presidenta, Francina Armengol, i han defensat que s'hauria d'haver comptat com un 'sí'.

Segons les mateixes fonts, es tracta d'una decisió que busca no molestar Junts en el marc de la negociació de la investidura de Sánchez i sostenen que, si es vol canviar el criteri permetent rectificar el vot, caldria aprovar un acord de la Mesa per fer-ho a partir d'ara.

També recorden el cas de l'exdiputat del PP Alberto Casero que es va equivocar en la votació de la reforma laboral en l'anterior legislatura i no va poder rectificar l'error.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —