Es fa el silenci a Kabul
Publicat el 10 de setembre 2021

El futur és incert pels músics afganesos. Amb el retorn dels talibans al govern del país, arriba la possible prohibició de la música, norma que ja es va aplicar fa vint-i-cinc anys. Un dels portaveus del grup islàmic, Zabihula Muyahid, va assegurar en una entrevista al The New York Times, que "a l'islam, la música està prohibida", confirmant aquesta norma malgrat la seva intenció de ser més "moderats".

Els talibans tenen la intenció de convèncer als ciutadans sobre aquesta prohibició abans d'imposar-la, però ja hi ha hagut actes violents contra músics que han fet la volta al món a través de les xarxes socials. Mentre uns oficials protegien l'escola nacional de música, altres saquejaven aules i trencaven els instruments que trobaven al seu pas per Kabul.


​​​​​​​Sayeed és coneguda per la seva música però també per ser una activista a favor dels drets de les dones. La cantant va ser la primera dona a entrar dins d’un estadi de futbol sense hyjab i fent una actuació, tal com explica la periodista afganesa Masih Alinejad.
 

Més enllà de la política
La importància de la música no es limita a les polítiques culturals dels talibans. Tal com assegura Clément François, investigador de l’Institut de Neurosciences de la Méditerranée NRS, “el fet d’haver practicat música durant un temps incrementa la reserva cognitiva”. Per aquest motiu, segons els seus estudis, els músics tindrien menys risc de patir malalties com l’Alzheimer. La prohibició de la música a l’Afganistan, doncs, no només afectaria els ciutadans pel que fa als seus drets, sinó que també podria tenir repercussions pel seu desenvolupament cognitiu.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —