EscèNit
Per ACN
Publicat el 07 de juny 2021

La programació d'arts escèniques al carrer que s'organitza a Girona durant l'estiu, l'EscèNit, s'allargarà durant quatre setmanes i es farà del 29 de juny al 22 de juliol. A més, aquest estiu també hi haurà noves disciplines artístiques a banda del circ i també hi haurà propostes de teatre de carrer o dansa contemporània. Cada dimarts i dijous l'EscèNit mostrarà vuit companyies artístiques a la plaça del Pallol i també des del parc de les Ribes del Ter. L'Ajuntament de Girona ha presentat la programació de l'EscèNit conjuntament amb la nova directora del Teatre Municipal, Elena Carmona. La directora ha avançat que volen "estendre" la programació a altres barris de la ciutat i de cara als propers anys apostaran per aquesta línia.

L'EscèNit arrencarà el 29 de juny amb l'espectacle de teatre familiar Full House Eléctrico 28 a la plaça del Pallol, just al darrere del Teatre Municipal de Girona. Al llarg de la programació, però, alguns dels espectacles no es faran en aquesta plaça sinó que es traslladaran als carrers, com ara MDR de Los Galindos o '[kórps]', de Miquel Barcelona, que es va estrenar a la Fira de Tàrrega del 2019.

L'EscèNit finalitzarà el 22 de juliol al parc de les Ribes del Ter amb Perceptions. Es tracta d'un espectacle amb una estructura quadrangular que organitza la companyia francesa Bivouac.

Durant la presentació, el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha destacat que l'Ajuntament manté aquesta aposta que "persegueix apropar el llenguatge de les arts escèniques a la ciutadania". A més, Ayats també ha aprofitat per presentar la nova directora del Teatre Municipal, Elena Carmona. El vicealcalde ha destacat que el perfil de Carmona "ajudarà a créixer i reforçar la línia de treball dedicada a la creació artística".

Per la seva banda, Carmona ha assegurat que l'EscèNit estrena aquest any "una nova línia d'intencions" que es basa en "estendre" la programació a altres barris de la ciutat. De fet, la directora ha garantit que en els propers anys treballaran per ampliar aquesta programació que es fa a altres barris de la ciutat dins de l'EscèNit per acostar les arts escèniques a tota la ciutadania.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —