Refugiats
Per ACN
Publicat el 06 d’abril 2022

L’espai d’atenció i acollida del Govern a Fira de Barcelona ha atès 645 persones refugiades procedents d’Ucraïna, entre el 23 de març i el 5 d’abril, amb una mitjana de 54 atencions al dia. Les consultes més freqüents durant aquests dotze dies estan relacionades amb l’àrea de salut, seguides de treball i escolarització. En concret, les tècniques faciliten informació sobre els tràmits necessaris per rebre la targeta sanitària i quin és el Centre d’Atenció Primària (CAP) al qual podran dirigir-se segons on s’allotgen. Pel que fa a la feina, se’ls demana cita prèvia perquè puguin incorporar-se al circuit de recerca de feina i se'ls facilita la direcció de la seva oficina del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) de referència.

Sobre l’escolarització, segons la seva adreça es proporciona informació sobre l'Oficina d'Escolarització del seu ajuntament. En aquest sentit, també s'han rebut moltes consultes sobre cursos de català i castellà que es tramiten mitjançant els ajuntaments i les escoles d'adults.

Les persones refugiades que s’han dirigit al punt d’informació es trobaven residint en el moment de la consulta a Barcelona, Calella de Mar, Santa Susanna, Sabadell, El Vendrell, La Pineda, Sant Cugat, Badalona, Santa Coloma, l’Hospitalet de Llobregat i Sitges. De fora de Catalunya han vingut principalment de València.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —