-
Per ACN
Publicat el 29 de juliol 2023

Austràlia d'Israel Solà i Pongo, el nou espectacle de Judit Martín, Alba Florejachs i Mónica Ballesteros, estrenaran la temporada teatral de l'Espai Texas a partir d’octubre. Austràlia, un espectacle que va exhaurir localitats la temporada passada a la Sala Flyhard, es podrà veure del 18 d’octubre al 26 de novembre, i Pongo, un espectacle d'humor i improvisació fet a través d'objectes que porta el públic, del 13 d’octubre a l’11 de novembre.

Actualment, l'Espai Texas es troba en ple procés d'obres de millora i rehabilitació. L'equipament comptarà amb dues sales de cinema en català, un espai gastronòmic i un espai escènic de 200 localitats.

El Teatre Texas començarà la seva primera temporada a l'octubre recuperant Austràlia, escrit i dirigit per Israel Solà. L'obra és va estrenar el curs passat a la Sala Flyhard i va exhaurir en poques setmanes totes les localitats. Es tracta d'una comèdia dramàtica amb aires de road trip que narra la història de tres dones que s'han d'enfrontar al gran dilema de tenir, o no, descendència. Ester Cort, Meritxell Huertas i Carme Poll protagonitzen aquesta obra que reflexiona sobre els vincles familiars a partir de la història de tres germanes: Elena i Mercè, que viuen a Barcelona, i Laia, resident a Austràlia. Totes tres es retroben quan la Laia li demana a l'Elena si li donaria un òvul per poder engendrar un fill amb el seu marit (interpretat per l'actor Brian Lehane).  

Pongo

La temporada teatral de l'Espai Texas també estarà marcada per l'estrena de Pongo, nou espectacle de les actrius Judit Martín, Alba Florejachs i Mónica Ballesteros. Des del teatre, han indicat que “l'espectacle parteix dels “pongos”, dit també dels objectes decoratius de dubtós gust o utilitat que hi ha a totes les cases, que el públic porta al teatre. Els pongos amaguen centenars d'històries i anècdotes a través de les quals les actrius faran aparèixer desenes de personatges protagonistes de divertides i hilarants històries”. 

El Texas torna a l'octubre

El projecte del nou Espai Texas serà una realitat a partir de l'octubre. L'obertura serà possible gràcies als suport públic, les aportacions privades dels socis impulsors però també gràcies a les 2032 persones que han participat d'una campanya de micromecenatge a través de la qual s'han pogut recaptar 138.970 euros. Actualment l'equipament es troba en ple procés d'obres de millora i rehabilitació, gràcies a les quals l'antic cinema Texas es convertirà en un espai pionner que combinarà cinema, teatre i gastronomia. 

El projecte, que preveu començar l'activitat a l'octubre, mantindrà dues sales de cinema que projectaran pel·lícules d’estrena, supervendes internacionals doblades al català i pel·lícules de reestrena en versió original subtitulada al català. El teatre de l'Espai Texas tindrà un aforament per a 200 persones, i es convertirà una salaque combinarà estrenes contemporànies i comercials amb èxits nascuts en sales de proximitat i que necessiten fer el salt a aforaments més grans.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —