Roma
Per EFE
Publicat el 22 de juny 2022

L'esplendor original a l'antiga Roma torna de la mà del primer autobús de realitat virtual del món: gràcies a la tecnologia 3D, es podran contemplar els grans monuments de la ciutat imperial en un viatge sense precedents pel temps i l'espai. A partir de dijous, romans i turistes podran descobrir com era la capital italiana fa 2.000 anys gràcies a l'experiència immersiva d'aquest bus elèctric. Ha estat creat per l'empresa italiana Invisible Cities amb el suport del govern municipal i del Parc Arqueològic del Coliseu.


"La idea va néixer de recrear com era Roma antigament creant un visor tan gran com un autobús que permetés compartir l'experiència tots junts", ha explicat en la presentació del projecte l'administrador delegat d'Invisible Cities, Giorgio Capaci, qui assenyala que Roma serà la primera ciutat del món a tenir aquest sistema de realitat virtual.

Durant el recorregut de mitja hora, unes pantalles OLED que recobreixen l'interior del vehicle permetran observar projeccions a tot color dels monuments més importants de la Roma imperial com els fòrums imperials, el Coliseu, el circ Màxim i el Teatre de Marcelo.

Totes aquestes reconstruccions han estat elaborades al costat d'un equip d'arqueòlegs per a aconseguir la major fidelitat històrica i fer les visions "científicament interessants i divulgatives", ha afegit l'assessor cultural de l'ajuntament romà Miguel Gotor.A més de les projeccions dels edificis, també es podrà contemplar, a mesura que avança el recorregut, la vida dels antics romans, amb nens jugant prop del Coliseu, mercaders venent productes de l'època o parelles passejant entre els temples.

Aquests vídeos en moviment que se sacsegen amb el balanceig del bus per les antigues calçades de la Ciutat Eterna aporten un major realisme. Ho fan gràcies també a la música i les fragàncies que es desprenen a l'interior del vehicle, quan passa prop d'un antic jardí o el lloc on es col·locaven els antics mercaders d'espècies.

"Es tracta d'una iniciativa moderna i única que secundem per explicar la història mil·lenària de la capital sota un nou aspecte capaç d'atreure a més públic i d'implicar els romans en un viatge per a descobrir el passat de la seva ciutat", ha celebrat l'alcalde de Roma, Roberto Gualtieri.

Així mateix, els visitants podran activar un velocímetre, un magnetòmetre i un làser de superfície per a veure amb més detalli la posició del vehicle en l'espai físic real i virtual, així com analitzar amb més detall els edificis reconstruïts.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —