Imatge de la plaça Sant Jaume a la tarda
Imatge de la plaça Sant Jaume a la tarda
Imatge de la plaça Sant Jaume a la tarda
Publicat el 15 de setembre 2021

Els manifestants independentistes que volien protestar contra la taula de diàleg s'han trobat amb una plaça Sant Jaume completament blindada per la policia. Diverses organitzacions, entre les quals la CUP, Arran, Endavant-OSAN, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, la Coordinadora Obrera Sindical i Alerta Solidària, havien convocat la manifestació davant el Palau de la Generalitat, on les dues delegacions encara estan reunides.

Tanmateix, la protesta ha estat impedida per un dispositiu policial en marxa des de mig matí. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet cordons a tots els carrers que porten a la plaça, impedint l'entrada fins i tot a turistes. 

Així i tot, una cinquantena de persones s'han reunit a les Rambles i han avançat pel carrer Ferran cap a plaça Sant Jaume -tot i que s'han quedat a mig camí per culpa del cordó-  amb una pancarta que llegia "La lluita és l'unic camí. Ni pactes ni renúncies".Denuncien que la taula "és una via morta" i rebutgen la repressió "continuada" de l'Estat espanyol, i consideren que la negativa de Pedro Sánchez a parlar del dret a l'autodeterminació i de l'amnistia "constata el fracàs abans de començar". També han criticat que "l'Estat i la Generalitat només s'hagin posat d'acord en una cosa: en impedir que aquesta manifestació arribi a la plaça Sant Jaume".

El CDR accedeix a la plaça

Passat dos quarts de vuit del vespre, la policia s'ha retirat i manifestants del CDR han pogut accedir a la plaça.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —