Jorge Grande, General Manager de Puratos; Stéphane Lerroux, mestre xocolater i Marta Tañà, directora del Museu de la xocolata.// Jaume Archiles
Jorge Grande, General Manager de Puratos; Stéphane Lerroux, mestre xocolater i Marta Tañà, directora del Museu de la xocolata.// Jaume Archiles
Jorge Grande, General Manager de Puratos; Stéphane Lerroux, mestre xocolater i Marta Tañà, directora del Museu de la xocolata.// Jaume Archiles
Publicat el 16 de novembre 2023

El Museu de la xocolata de Barcelona ofereix l’exposició "ART/SANIA" des del pròxim dissabte i fins al 17 de març de 2024. Stéphane Lerroux és el mestre xocolater darrere les nou obres artístiques inspirades en els treballs de Joan Miró. En declaracions al Diari de Barcelona, assegura que un dels majors reptes a l'hora de fer les peces ha estat "la durada" i "trobar la tècnica que m'ha permès representar tot el que volia fer". Lerroux va fer-ho només en quatre dies a les instal·lacions de Puratos de Sils (Girona), unes "jornades de feina molt llargues", remarca.


"El lloc on es presenta es presta molt bé al que és l'exposició i el fet que les peces també s'hagin presentat a la Fundació Miró és un honor per a mi"

STÉPHANE LERROUX


L'autor de l'exposició també ha destacat la seva predilecció per les Constel·lacions de Joan Miró: "És una sèrie de quadres que trobo magnífica, amb un estil gràfic realment net i molt rica en colors i forma". El francès afirma que és "impressionat per la quantitat d'obres que (Miró) va produir" al llarg de la seva vida. Tanmateix, assegura que no coneixia tant a Miró abans de fer l'exposició. "He après realment a descobrir el seu treball i a explorar el seu univers". Stéphane Lerroux està "molt content". "El lloc on es presenta es presta molt bé al que és l'exposició i el fet que les peces també s'hagin presentat a la Fundació Miró és un honor per a mi, al final és un museu reconegut mundialment", diu mentre observa les obres del Museu de la xocolata. "Aquesta feina em motiva molt a poder fer més coses d'aquest estil en el futur perquè són les feines on puc arribar a expressar-me plenament i per mi això és el més important de la meva feina: expressar el que sento i mostrar el que crec sobre una obra", conclou.

Aquest matí s’ha dut a terme la instal·lació de les peces amb la presència del mestre xocolater. Les peces estan elaborades a partir de la xocolata negra Belcolade de la marca multinacional belga Puratos. Belcolade i el mateix museu han estat els organitzadors d’aquest esdeveniment.

Hem preguntat a Lerroux sobre quina és la millor xocolata per fer aquestes obres d'art i ha dit el següent: "És una qüestió de color i solidesa. Hi ha xocolates que són molt més resistents", afirma. "La xocolata negra és més resistent que la xocolata blanca, però, justament, la xocolata blanca és la que podem acolorir i fer servir com a suport per tenir colors molt més vius", explica el francès.

Coneixent a l'artista

Stéphane Lerroux és un mestre xocolater de França prestigiós i reconegut per les seves peces artístiques. Amb 15 anys comença com a aprenent de pastisser i no és fins al 2001, després de rebre el Trofeu Pascal Caffet, que s’endinsa en el món de la xocolata. Va ser guardonat al Premi Meilleur ouvrier de France (MOF) el 2004, un títol reconegut en l’àmbit estatal francès en més de 200 professions. En el seu cas, en la categoria de 'Pâtissier-Confiseur'. També ha guanyat “diversos concursos professionals a França i a l’estranger” explica a la seva web. És autor de tres llibres: Matière Chocolat, Le Praliné i Bleu Chocolat.


"Expressar el que sento i mostar el que crec sobre una obra és la part més important de la meva feina"

STÉPHANE LERROUX


L'artista català, la font d'inspiració de Lerroux

Joan Miró i Ferrà (Barcelona, 20 d’abril de 1893 - Palma, 25 de desembre de 1983) és un dels màxims exponents del surrealisme. Artista polifacètic, era pintor, gravador, escultor i ceramista. Algunes de les seves obres més conegudes són La Masia, Terra Llaurada, Carnaval d’Arlequí, Gos bordant a la lluna, Ocell lunar, el tríptic Blau I, II i III, Dona i ocell en la nit i Dona i Ocell.Entre les peces de Lerroux i sota el nom d'Architecture, l'arquitecte barceloní i gran amic de Joan Miró, Josep Maria Sert homenatja a la Fundació Miró. La xocolata negra emprada per fer les obres es reutilitzarà per donar forma a noves creacions.

A l’acte inaugural, emplaçat a les 16.00 h, hi assistiran juntament amb Stéphane Lerroux, el General Manager de Puratos, Jorge Grande —la directora del Museu de la xocolata—, Marta Tañà i Oliver Fernández —director de l’escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona.Les declaracions de Stéphane Lerroux han estat traduïdes per Pau Lizana Manuel, corresponsal a París

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —