Amics X Sèries
Publicat el 26 de febrer 2021

Noies i nois, ja s'acaba el febrer! Ens trobem a l'últim cap de setmana del mes, un mes molt rodó: el dia 1 va començar en dilluns i el 28 serà un diumenge. Quatre setmanes exactes que, en perspectiva, s'han fet curtes. Però el dia a dia s'ha fet lent. Hem superat les eleccions més estranyes viscudes fins ara, hem conegut la separació de Daft Punk, i acabem aquest mes amb els aldarulls a favor de Pablo Hasél. Un mes on s'ha fet molt soroll. Per aquest motiu, us portem 5 sèries on també es fa molt soroll: guerres i violència, assassinats diversos i sadomasoquisme. Amb quina us quedeu?

La misteriosa: Hierro (2019-2021, 1ª temporada a Movistar+ i 2ª en procés d’emissió)
Candela Peña interpreta una jutgessa (Candela Montes) que acaba de ser destinada a l’illa canària de El Hierro. A més, dels seus procediments poc ortodoxos i les seves dificultats per entendre els costums i la forma de ser de la gent de l’illa, Candela ha d’investigar la mort del Fran, un jove que va ser assassinat la vespra de la seva boda. El principal sospitós és el pare de la núvia, però a mesura que avança la sèrie tots ho semblaran, de sospitosos.

El millor: la magnífica interpretació de Candela Peña i les precioses escenes que ens han donat ganes de visitar El Hierro.

El pitjor: les expectatives per a la segona temporada són molt altes, esperem que no ens decebi.

 

La historiadora: Outlander (2014-2018, 4 temporades a Netflix i la 5a a Movistar+)
La sèrie, situada el 1945 i basada en la saga de Diana Gabaldon, segueix les aventures de la metgessa Claire Beauchamp, que misteriosament és enviada a través del temps fins al 1743 durant la seva lluna de mel a Escòcia. Interpretada per Caitriona Balfe, la protagonista es troba en una època i un país en guerra, ple de salvatges i violents, on haurà de superar nombrosos perills de la mà de Jamie McTavis, un escocès amb qui s'acabarà casant i amb qui sorgirà un intens romanç. Sam Heughan interpreta el guerrer pèl-roig McTravis, un home lluitador que en viurà de tots colors. La sèrie conté traces de misteri, màgia, aventures infinites, amor i escenes sexuals, a més dels paisatges increïbles de l'Escòcia del segle XVIII.

El millor: La sèrie enganxa des del primer moment, per la seva part de fantasia i d’història que es barreja perfectament per mostrar-nos un món desconegut. A la vegada, és fàcil sentir-se identificat amb la protagonista, que se sent com una estranya a l’Escòcia de 1743.

El pitjor: Per la gent sensible o aprensiva, la sèrie conté traces de violència molt explícita. A més, sovint es desencadenen tants problemes seguits que el relat perd credibilitat per la constant mala sort dels personatges. 
 

 

El mamarratxo: SKAM España (2018-2020, 4 temporades a Movistar+)
La paraula Skam vol dir vergonya en noruec i SKAM Espanya és la versió espanyola de l'homònima sèrie noruega emesa entre el 2015 i el 2017 per la NRK P3, un dels canals de la televisió pública noruega. A través de les quatre temporades es narra la vida quotidiana de cinc adolescents madrilenyes, que tenen els mateixos problemes i preocupacions que qualsevol altre: els exàmens, els primers amors, la relació amb els pares...

Però aquesta sèrie és molt més que això, ja que gràcies a l'Eva, la Cris, la Nora, l'Amira i la Viri revivim de prop situacions en què tots ens hem trobat: és la relació que tenim amb la nostra parella tòxica?, què faríem si tots els nostres amics ens deixen de banda?, com reaccionaríem si ens fessin cyberbullying?, o com seria la nostra vida si fóssim una noia musulmana que viu a Espanya?

El millor: les contradiccions i reflexions que amb les quals ens confronta perquè les vivim al mateix temps que les protagonistes. 

El pitjor: la interpretació d'algunes de les actrius i actors, sobretot al principi, que fa que et costi connectar per complet amb els personatges.

 

La friqui dels superherois: Gotham (2014-2019, 5 temporades a Netflix)
James Gordon és un agent de policia a la fictícia ciutat de Gotham. Gordon va créixer a un barri marginal de la ciutat i això va fer que creixés creient que Gotham era un lloc llunyà i glamurós, però res més lluny de la realitat. Gotham és una ciutat plena de delinqüents i corrupció.

Quan arriba al departament de policia, comença a investigar, amb un altre detectiu denominat Harvey Bullock, l'assassinat del matrimoni de milionaris Martha i Thomas Wayne. Al lloc dels fets, Gordon coneix el fill dels assassinats: Bruce, de 12 anys. Amb el pas del temps, arribarà a formar-se una veritable amistat entre el policia i el noi, que, més endavant, es convertirà en Batman.

El millor: l'evolució dels personatges, tant de Bruce Wayne, que passa de ser un nen consentit a ser Batman, el protector de la ciutat, com dels "dolents", ja que veus tot el que han patit i que ha fet que acabin actuant com ho fan.

El pitjor: sèrie molt llarga, a vegades, tens la sensació que s'enrotllen massa, que podrien anar més al gra. A més, la primera temporada es fa massa lenta, encara que després t'adones que moltes coses que t'expliquen allà són necessàries per entendre la sèrie.

 

La intensita: Bonding (2029-2021, 2 temporades a Netflix)
A través de l'estudiant universitària Tiffany, interpretada per Zoe Levin, ens endinsem inesperadament en el món del BDSM (Bondage, disciplina, dominació i submissió) i de les dominàtrix. De les pràctiques BDSM, Tiffany en fa la seva feina secreta, amb la qual pot pagar-se els estudis, i la qual pot seguir fent gràcies al seu ajudant i amic Pete, interpretat per Brendan Scannell. De mica en mica descobrim, si no és que ja ho coneixem, les pràctiques sadomasoquistes que agraden a banquers, empresaris, comercials... i a molts altres homes quan surten de treballar.

El millor: Parla de temes tabú de manera diferent, divertida i normalitzant-los en el nostre dia a dia. La sèrie visibilitza temes que conviuen entre nosaltres, però que tothom amaga. A més, parla de l'abús de poder per part d'alguns professors dirigida a les alumnes, un tema d'allò més actual i candent.

El pitjor: Si ets una persona aprensiva, els moments de sado extrem poden ser desagradables. També hi ha certs personatges molt tòpics, com el xicot de Tiffany o la seva amiga rica.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —