Estudiants de la UPF treballen en un projecte sobre la resistència als antibiòtics
Per EFE
Publicat el 12 de setembre 2021

Estudiants de Biologia Humana i Enginyeria Biomèdica de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han engegat un projecte per ajudar a entendre i combatre de manera efectiva la resistència que adquireixen els microbis als antibiòtics.

La UPF ha informat que han format un equip per presentar-se al concurs International Genetically Engineered Machine iGEM amb el seu projecte ARIA (Antibiotic Resistance Inference Array Project), un objectiu pel qual han activat una campanya de micromecenatge que busca aixecar fons i cobrir les despeses.

Noves solucions per a l'amenaça
​​​​​​​"La resistència als antibiòtics està causant un mal important i amenaça cada vegada més vides. A més, es tracta d'un fenomen molt complex, dinàmic i amb molts matisos desconeguts. Per això, creiem que és vital trobar noves solucions", han assenyalat els membres de l'equip.

El projecte combina la intel·ligència artificial i la biologia sintètica per desenvolupar una plataforma de suport accessible i eficient amb la qual poder assistir els metges en moments clau.

Estan treballant en un sistema capaç d'analitzar grans quantitats de dades sobre microbis i els casos clínics per analitzar els seus perills i, paral·lelament, estan desenvolupant bacteris modificats genèticament per produir biosensors que reaccionin a aquests elements perillosos i poder-los identificar.

Finalment, implementaran una aplicació que permetria a qualsevol telèfon capturar una imatge i enviar-la a un sistema d'intel·ligència artificial que l'avaluaria: "El sistema identificaria el tipus de resistència que presenta la mostra i respondria amb les millors recomanacions i estratègies contra el bacteri específic". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —