Xarxes
Per ACN
Publicat el 21 de gener 2022

L'Eurocambra ha donat llum verda aquest dijous a la llei per obligar les plataformes a retirar continguts il·lícits i a ser més transparents amb els algoritmes. Amb 530 vots a favor, 78 en contra i 80 abstencions, els eurodiputats han aprovat la proposta per a la Llei de Serveis Digitals, que fixa responsabilitats a les plataformes i les obliga a retirar productes, serveis o continguts il·legals.

El text també inclou la prohibició de la publicitat personalitzada en menors, que els usuaris puguin rebutjar aquest tipus d'anuncis, i que puguin reclamar indemnitzacions per danys i perjudicis. La proposta dels eurodiputats també preveu que les plataformes hagin de fer avaluacions de riscos periòdicament.

La proposta de llei aprovada per l'Eurocambra també vol prohibir que les plataformes enganyin o condicionin els usuaris per influir en el seu comportament amb "patrons foscos".

Apuntant als gegants

La llei està principalment pensada per a les grans plataformes, com ara Google, Facebook o Twitter. De fet, la proposta dels eurodiputats deixa fora les petites empreses digitals d'algunes de les obligacions de la norma.

Un cop l'Eurocambra ha donat el vistiplau al seu posicionament, ara la llei s'ha de negociar amb el Consell de la Unió Europea, l'altre colegislador, per consensuar un text comú.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —