-
Per ACN
Publicat el 14 de març 2023

L’escriptora Eva Baltasar (Barcelona, 1978) ha estat nominada al Booker Prize 2023, el reconegut guardó a la millor obra de ficció internacional traduïda a l'anglès. Baltasar ha estat nominada per Boulder (Club Editor) per oferir una “prosa fràgil i bella” en una saga antiga.

El jurat del certamen ha fet públic aquest dimarts la llista llarga amb els nominats on, a banda de Baltasar, hi ha noms com Zou Jingzhi, Guadalupe Nettel o Andrey Kurbov que han estat reconeguts després d’haver escrit llibres originalment en búlgar, català o tàmil. El 18 d’abril es farà pública la llista curta de nominats i el guanyador es donarà a conèixer el 23 de maig en un acte a l’Sky Garden de Londres.

La llista llarga d'aquests premis compta amb obres d’Àfrica, Àsia, Europa i l’Amèrica Llatina. Compta amb l’escriptor més antic que ha estat nominat, tres autors que apareixen per primera vegada en anglès i llibres traduïts d’11 idiomes.

El Booker Prize 2023 busca la millor obra de ficció internacional traduïda a l'anglès, seleccionades entre aquelles que s’han publicat al Regne Unit o Irlanda entre l’1 de maig de 2022 i el 30 d’abril de 2023. El jurat està presidit per la novel·lista Leïla Slimani. L’acompanyen Uilleam Blacker, Tan Twan Eng, Parul Sehgal i Frederick Studemann.

Un tríptic de veus femenines

L'escriptora va debutar en narrativa amb Permagel el 2018, que va fer-la guanyar el Premi Llibreter. La seva segona novel·la, Boulder, la va publicar el 2020 i va obtenir el premi Òmnium. El 2022 va arribar el torn de Mamut, la tercera i última novel·la d'aquest tríptic, que explora la vida de tres dones en primera persona i tracta temes com el lesbianisme i la maternitat.

En aquesta entrevista al programa de ràdio Com Elles, de Sants 3 Ràdio, Baltasar llegeix un fragment de la novel·la nominada al Booker Prize i reflexiona sobre els processos literaris en el moment d'escriure la novel·la.

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —