Eva Baltasar
Eva Baltasar
Per ACN
Publicat el 31 de desembre 2021

L'escriptora Eva Baltasar autora de 'Permagel' i 'Boulder', ha publicat el poemari 'Nus Schiele' amb vint poemes que responen a vint nus femenins del pintor Egon Schiele. Baltasar ha escrit 'Nus Schiele' al mateix temps que el tríptic que va de 'Permagel' a 'Mamut', obra que es publicarà a mitjans de febrer.

Maria Bohigas, de Club Editor, explica a través d'un vídeo que són poemes que "repliquen una sèrie de quadres de Schiele en què s'exhibeixen cossos de dona nus en posicions diverses, sempre molt ofertes a la mirada. Si les dones són les protagonistes de les novel·les de Baltasar, aquí són els seus cossos i els ulls que les miren". S'ha fet una edició amb 1.000 exemplars impresos en plom als tallers de l'Automàtica de Barcelona.

 

L'editorial explica que als poemes de 'Nus Schiele' és difícil distingir "on s'acaba el cos i on comença la ment. Contenen una sensualitat animal, per no dir orgànica". Bohigas apunta que van descartar reproduir els quadres de Schiele perquè no volien fer "un llibre ornamental. Hem fet un llibre artesanal, un llibre imprès en plom, sobre un paper que té cos i el vers gravat", afegeix l'editora de Club Editor.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —