-
Per EFE
Publicat el 25 d’agost 2022

Twitter té greus problemes de ciberseguretat, ha mentit a les autoritats sobre i no té ni capacitat ni interès per determinar el nombre de comptes falsos que hi ha a la xarxa social, segons ha denunciat un exexecutiu de la companyia.

Peiter "Mudge" Zatko, excap de seguretat de Twitter, ha denunciat tot això en un informe lliurat el mes passat al Congrés nord-americà i a diverses agències federals, el contingut de les quals va ser divulgat aquest dimarts pel diari The Washington Post i la cadena CNN .

Segons aquests mitjans, la informació interna compartida per Zatko descriu una empresa amb importants problemes de gestió, que entre altres coses permet que massa empleats accedeixin als controls centrals i a informació sensible sense supervisió adequada.

A més, assegura que un o més empleats poden estar treballant per a serveis d'intel·ligència estrangers i denuncia que els executius de l'empresa han mentit a accionistes i reguladors sobre les importants deficiències de seguretat de la xarxa social.

La queixa diu que s'han detectat a la companyia "deficiències atroces, negligència, ignorància deliberada i amenaces a la seguretat nacional i la democràcia".

Zatko també assenyala que Twitter no esborra adequadament les dades d'usuaris que cancel·len els comptes, en alguns casos perquè ha perdut la informació, i que ha enganyat els reguladors sobre això.

El seu informe fa referència a més a la qüestió dels "bots" que poblen la xarxa social i que són al centre del judici que enfrontarà Twitter i el multimilionari Elon Musk, després que aquest decidís cancel·lar la compra de l'empresa, en part perquè creu que no ha dit la veritat sobre el nombre de comptes falsos.

Segons l'executiu, Twitter no té els recursos necessaris per conèixer realment el nombre de bots i els seus principals responsables tampoc estan interessats en esbrinar-ho. 

Zatko va treballar a la companyia entre el novembre del 2020 i el gener d'aquest any, quan va ser acomiadat.

En resposta a preguntes de la CNN sobre les denúncies presentades, un portaveu de Twitter va assenyalar que Zatko va perdre el lloc per "un lideratge poc efectiu i per un exercici pobre" en les seves tasques.

"El que hem vist fins ara és una falsa narrativa sobre Twitter i les nostres pràctiques de privadesa i seguretat de dades que està plena d'inconsistències i imprecisions i que no té context important", va dir l'empresa.

"Les acusacions del senyor Zatko i el moment oportunista semblen estar dissenyats per capturar atenció i danyar Twitter, els seus clients i els seus accionistes", va insistir el portaveu.

Les denúncies arriben en un moment molt delicat per a l'empresa tecnològica, que aquest any va acceptar l'oferta de Musk per aconseguir el negoci per 44.000 milions de dòlars i que ara lluita perquè l'operació es tanqui segons els termes acordats.

Twitter va demandar a l'empresari després que aquest anunciés al juliol la seva intenció d'anul·lar la compra i està previst que el cas vagi a judici a l'octubre.

Segons Whistleblower Aid, una organització que ajuda els que tramiten denúncies internes i que està donant suport a Zatko, l'excap de seguretat de Twitter no ha estat en contacte amb Musk i va començar aquest procés abans que es conegués que el multimilionari pensava fer-se amb l'empresa .

Tot i això, segons la CNN, els advocats de Musk ja han demanat informació de Zatko amb l'objectiu de poder utilitzar-la en el judici.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —