-
Per EFE i Redacció
Publicat el 15 de novembre 2023

Les tropes de l'Exèrcit d'Israel han assaltat l'hospital Al Shifa, el més gran de Gaza. Segons el portaveu de les forces militars, ho han fet per "enfrontar-se contra milicians de Hamàs" fora del centre hospitalari, ja que "a l'interior de la qual els soldats israelians es troben realitzant una 'operació selectiva'".

Abans d'entrar a l'hospital, "les Forces de Defensa d'Israel han trobat artefactes explosius i cèl·lules terroristes, i han començat un enfrontament en el qual han mort terroristes", ha indicat un portaveu de l'Exèrcit israelià sense precisar el nombre de morts.

"Les tropes terrestres estan duent a terme actualment una operació precisa i selectiva contra Hamàs en una àrea específica de l'hospital Al Shifa. L'activitat en aquesta àrea es basa en necessitats operatives, així com en informació d'intel·ligència que indica que l'activitat terrorista de Hamàs està sent dirigida des de l'àrea", ha afegit.

Aquest centre va tancar, segons el govern de Gaza, perquè ja no s'hi podien oferir més serveis mèdics, decisió presa sobretot després de la mort de cinc pacients arran de les apagades per problemes de l'accés a l'energia. De fet, segons confirmen fonts egípcies, aquest dimecres ha estat el primer dia en el qual ha entrat un camió de combustible a Gaza. 

Una fossa comuna dins l'hospital

Metges Sense Fronteres advertia dimarts que un dels seus locals a prop d’Al-Shifa havia estat atacat i que era impossible evacuar un grup d’un centenar de persones que hi estaven refugiades pels continus combats. 

La televisió Al-Jazeera informa aquest dimecres, amb testimonis de personal de l’hospital d’Al-Shifa, que la situació al recinte és “un malson”, i que els soldats s’han endut homes que hi estaven refugiats. 

En els últims dies, els responsables de l’hospital han admès que han hagut d’enterrar en una fossa comuna en el propi recinte molts dels cadàvers que s’hi amuntegaven. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —