Foto Museu Disseny
Per Carla Quintana
Publicat el 10 de novembre 2021

El Museu de Disseny Hub de Barcelona acollirà des d’aquest dissabte i fins el mes de gener l’exposició MIAS. The making of making (architecture), dedicada al despatx MIAS Architects al cap de més de vint anys de trajectòria, que reivindica la radicalitat en l’arquitectura. En paraules del mateix Josep Miàs: “L’arquitectura que jo veig és molt educada, respon a allò que li preguntes, però no reformula la pregunta”.

Xavier Marcé, regidor de Turisme i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona, ha assistit aquest matí a la presentació de la mostra, en companyia d'Assumpció Puig, degana del Col∙legi d'Arquitectes de Catalunya;  de Joan Sánchez, director general de Vidresif, i del mateix Josep Miàs, arquitecte i fundador de MIAS. De manera contundent, Marcé ha assegurat que el projecte de Miàs posicionarà el Museu del Disseny en l'avantguarda de l'arquitectura a Barcelona:


Josep Miàs ha explicat que l'exposició és un recorregut per l'estudi d'arquitectura que ell mateix dirigeix. La mostra monogràfica seleccionada -directament traslladada des del Centre Pompidou de París- examina els processos de disseny a través de més de 40 maquetes i diverses tècniques experimentals, amb la intenció de posar el focus en tot allò que succeeix abans de l'obra fabricada i acabada. Raó per la qual té per objectiu indagar en els últims avenços aplicats a tots els àmbits en els quals l'arquitectura s'implica.

En paraules de Miàs, s'uneixen els nous processos constructius, els materials i l'última tecnologia d'innovació, per crear un espai de treball i investigació que aposti per un disseny sostenible, eficient i responsable. És per això que som davant d'una mostra que vol involucrar la gent i el seu entorn:


Miàs també ha decidit que el vidre sigui l'interlocutor de tota l'exposició, donant-li un paper central com a suport de la impressió digital. Gràcies a les seves propietats com a format, ofereix al visitant un joc extraordinari de capes i transparències. A més, l'arquitecte ha volgut fer ús de la realitat augmentada per incrementar les possibilitats de la impressió digital sobre el vidre.

Amb motiu de la inauguració, del 12 al 14 de novembre es podrà visitar gratuïtament l'exposició, així com les sales permanents del Museu del Disseny de Barcelona. Vençut el dia 14 d'aquest mes, el preu de l'entrada general serà de 3 euros.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —