[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per EFE
Publicat el 30 de desembre 2020

Una gran exposició evocarà al Palau Robert, entre els mesos d'abril i octubre de 2021, els quaranta anys d'activitat del Tricicle, comissariada pel dissenyador i arquitecte Juli Capella, segons ha informat aquest dilluns la institució, que també convidarà a endinsar-se pel "Underground".

L'exposició s'està preparant com "una síntesi de les quatre dècades de divertiment blanc, irònic, intel·ligent i sensible" que ha ofert el grup teatral barceloní als escenaris de tot el món.

Entenen els organitzadors que es tracta d'un "humor universal, sempre mordaç, però mai ofensiu".

Una altra de les mostres de la nova temporada serà, a partir del mes de maig, "Underground", comissariada per l'editor, escriptor i fundador de la revista Ajoblanco Pepe Ribas, qui convidarà el públic "a viatjar a través d'una època, sovint oblidada, sovint maltractada i, tot i això, extraordinàriament fèrtil i bàsica per entendre la Catalunya d'avui".

Testimonis d'aquell temps, entre finals dels anys seixanta i primers dels vuitanta del segle passat, seran protagonistes, igual que les persones i els col·lectius que "van creure que un altre món era possible".

Les jornades llibertàries, les comunes, la contracultura, l'amor lliure, l'ecologisme, les drogues psicodèliques, la música, el teatre o el feminisme tindran el seu espai en aquest projecte.

A més, en l'any que està a punt de començar, s'iniciarà un procés de digitalització de les exposicions del centre com "Feminista havies de ser", visitada per més de 80.000 persones i comissariada per Natza Farré, que es podrà veure a partir de gener a Cornellà de Llobregat Baix Llobregat) i a l'abril, a Lleida (Segrià).

El director general de Difusió de la Generalitat i responsable del Palau Robert, Jordi del Río, s'espera que 2021 sigui "millor any que el que ara acaba" i que, en el cas del centre, es pugui arribar a nous públics "sobretot a través d'una oferta transversal i plural, més popular que acadèmica".

Així mateix, ha avançat que "hi ha una sorpresa preparada" que es comunicarà al llarg del pròxim mes de gener, "una reflexió en forma d'exposició conceptual sobre l'absència de llibertat en les nostres societats".

D'altra banda, hi haurà una exposició sobre el món dels videojocs "des de l'experiència d'usuari, però també des de la perspectiva de Catalunya com a hub d'aquesta indústria".

Durant la temporada al Palau Robert seguirà donant veu als espais de comunicació i a partir d'octubre presentarà una exposició sobre la capçalera digital Vilaweb i a partir de març, quan es commemora l'aniversari del confinament per la pandèmia del coronavirus, s'inaugurarà "Catalunya. Any 0", a càrrec del digital "La Mira", amb imatges del fotoperiodista Jordi Borràs, que en aquells dies va recórrer Catalunya amb la seva càmera.

La capçalera "Enderrock" tindrà el seu espai gràcies a "Rock Viu", que serà un reflex gràfic de les últimes quatre dècades de música rock a Catalunya, i es consolidarà la programació relacionada amb la música amb iniciatives com el "Clotilde Fest", que arribarà a la seva tercera edició, i en la primavera es duran a terme les matinals de "Flamencat".

Una altra exposició que es prepara a l'edifici del Passeig de Gràcia és sobre el sistema d'educació, que es podrà visitar a partir del mes d'octubre. 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —