Facebook anuncia noves mesures de control per protegir els menors
Per EFE
Publicat el 12 d’octubre 2021

Facebook ha anunciat nous controls en les seves plataformes per a protegir nens i adolescents i fer front així a la crisi reputacional que travessa. Tot va començar després que una de les seves extreballadores acusés l'empresa d'ocultar que aquestes plataformes són perjudicials per als menors.

En concret, la companyia posarà en marxa eines per a incentivar els joves al fet que no abusin d'Instagram o per a avisar-los que no és bo per a ells veure repetidament el mateix contingut.

Són mesures anunciades el diumenge pel vicepresident d'assumptes internacionals de Facebook, Nick Clegg, i recollides avui per diversos mitjans, els quals interpreten aquesta iniciativa com un intent de frenar les crítiques rebudes per la tecnològica.

Clegg va explicar, a més, que Facebook ha suspès recentment els seus plans per a desenvolupar Instagram Kids, dirigit a preadolescents, i que estava introduint nous controls opcionals perquè els adults puguin supervisar els adolescents.

Les seves declaracions es produeixen després que dimarts passat la extreballadora de Facebook, Frances Haugen, declarés al Senat dels EUA que l'empresa anteposa els seus beneficis a la seguretat dels usuaris i oculta que les seves plataformes són nocives per als menors, fomenten la divisió social i afebleixen la democràcia.

Haugen, que prèviament va filtrar documents interns de la companyia al Wall Street Journal, va fer davant el Senat un retrat despietat de l'empresa, perquè durant el temps que va estar treballant-hi es va adonar d'una "veritat devastadora": Facebook oculta informació al públic i als Governs.

"Els documents que he proporcionat al Congrés proven que Facebook ha enganyat el públic de forma repetida quant a la seguretat dels nens, l'eficàcia de la seva intel·ligència artificial i el seu paper per a difondre missatges divisoris i extremistes", va dir.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —