[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per EFE
Publicat el 09 de febrer 2021

Facebook ha anunciat que a partir d'ara censurarà qualsevol informació falsa sobre la Covid-19 i les vacunes que els usuaris comparteixin en grups, pàgines o en els seus comptes personals, prohibint tot allò que hagi estat desmentit per les autoritats sanitàries.

Així, a partir d'aquest dilluns, s'eliminen comentaris fins ara permesos a la xarxa social i a Instagram (de la seva propietat), com que la Covid-19 va ser creada per humans, que les vacunes no són efectives, que són més perilloses que la malaltia en si o que són tòxiques, perilloses i causen autisme.

Aquestes prohibicions, a més, no inclouen únicament les vacunes contra la Covid-19, sinó que les abasten totes en general, de manera que se censurarà qualsevol comentari del moviment antivacunes.

"Començarem a aplicar aquesta política amb caràcter immediat, centrant-nos especialment en les pàgines, grups i comptes que no respectin aquestes regles, i continuarem ampliant la vigilància en les pròximes setmanes", indiquen des de l'empresa en un comunicat.

Tolerància zero

Fins ara, Facebook prohibia els anuncis pagats que defensessin teories d'aquest tipus i, des de desembre, ja suprimia alguns comentaris que continguessin informació falsa sobre la vacuna de la Covid-19, però el canvi d'aquest dilluns implica, a la pràctica, una política de tolerància zero respecte a aquesta qüestió.

Des de la firma que dirigeix Mark Zuckerberg asseguren que abans d'adoptar aquesta nova política van mantenir converses amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i amb "organitzacions sanitàries de primer nivell".

En paral·lel, l'empresa de Menlo Park (Califòrnia, als EUA) ha anunciat una campanya informativa en línia per indicar a la gent on i quan es pot vacunar —una operació similar a les que duu a terme per informar del procés de votació en les eleccions— i es va comprometre a donar 120 milions de dòlars (uns 100 milions d'euros) en crèdits publicitaris a governs i organitzacions perquè informin sobre les vacunes.

Al seu torn, Facebook va donar a conèixer els resultats d'una enquesta duta a terme entre usuaris de la plataforma a mitjan gener segons la qual el 85% dels internautes espanyols estaria disposat a rebre la vacuna de Covid-19.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —