Portada vídeo Ocell de Foc 1 - L'encaix social

“Havia de demostrar que era la millor en tot. La millor amiga, la millor companya, la millor estudiant…”. La Marina va començar a tenir problemes de salut mental de ben petita, molt lligats a la pressió per encaixar socialment. Als 16 anys va estar ingressada durant nou mesos a l’Hospital Sant Joan de Déu per tractar la seva anorèxia nerviosa restrictiva. Als 20 anys li van diagnosticar depressió en un context de confinament per la covid-19 i de dificultats per seguir el tractament.

Ara vol visibilitzar que els joves també van al psiquiatre alhora que critica la pressió social per viure un determinat model de joventut: “Sembla que si ets jove has de tenir molts amics, sortir i fer moltes coses”. La Marina explica que ha après que “és molt sa” dir que no a una idea per no poder aixecar-se del llit: “Ja quedaré quan em vingui de gust i quan em vegi forta socialment”.

Actualment, té un diagnòstic de distímia i el seu cas és només l’exemple d’una situació que pateixen molts joves. De fet, el 15% dels adolescents al conjunt de l’Estat pateixen símptomes de depressió “greus o moderadament greus”, segons dades d’Unicef

Aquest vídeo forma part del projecte Ocell de Foc, concretament del nucli del districte barceloní de Sant Martí, que té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels joves a través de la formació, l’emprenedoria, el foment de les primeres experiències laborals i la implicació i relació amb la comunitat.

Dins del projecte, el Diari de Barcelona col·labora amb la Fundació Joia i tot un conjunt d'entitats del districte en la producció i difusió d’una sèrie de vídeos que fomentin la sensibilització i visibilització dels problemes de salut mental que pateix el jovent.
— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —