Intervenció al [festival] NATURES en l'edició de 2021
Intervenció al [festival] NATURES en l'edició de 2021
Intervenció al [festival] NATURES en l'edició de 2021
Per ACN i EFE
Publicat el 04 de setembre 2022

La petita localitat de la Noguera l'Alzina de l'Aguda, un poble agregat a Vilanova de l'Aguda amb només 20 habitants, serà l'escenari els dies 1 i 2 d'octubre del [festival] NATURES. En aquesta 4a edició confluiran 18 propostes artístiques en l'entorn rural: treballs de dansa, arts del moviment i arts plàstiques amb artistes nacionals i internacionals, així com un concert cada dia.

Tot i això, prèviament el festival acull les residències dels artistes que s'iniciaran el cap de setmana del 9 de setembre i s'allargaran fins al dia 28 d'octubre. Els artistes treballaran al poble les seves creacions i després les mostraran, per tant, les arts escèniques i plàstiques envairan aquest nucli rural durant més d'un mes.

El propòsit del festival és potenciar i donar a conèixer l'art contemporani (dansa, arts del moviment i arts plàstiques) a l'entorn rural i des del món rural, contribuint a la descentralització de l'art, a la connexió amb la natura, al desenvolupament d'un art sostenible i respectuós amb el medi ambient, a la inclusió i intercanvi entre públic divers i en el seu conjunt, a una societat més sensible, saludable i rica, es visqui on es visqui.

L'espai tragantCamp és la seu de Natures, una granja de pollastres reconvertida pels creadors del festival, la ballarina i coreògrafa Olga Tragant i l'artista plàstic Jaume Amigó. La mostra gira al voltant de propostes artístiques que dialoguen amb la natura, concretament amb el paisatge rural del lloc. Tragant, que viu al poble des de fa 17 anys, explica que volen que la dansa i l'expressió artística "siguin un fruit de la terra".

En total, aquesta quarta edició comptarà amb 18 propostes artístiques, entre arts plàstiques, dansa i arts escèniques; artistes nacionals i internacionals i un concert diari. Faran residència a l'Alzina grups de Barcelona, Aragó, Sardenya, València, Grècia i Guissona.

El dissabte 1 d'octubre s'ha previst una acció artística participativa per iniciar el festival; després, una mostra de dansa contemporània de companyies convidades, enfocada a la vida de camp i la memòria dels pobles.

També s'ha organitzat un passeig amb el públic per veure les propostes artístiques conreades en el mateix paisatge de l'Alzina i diumenge al matí s'ha previst una xerrada sobre el potencial creatiu en el món rural actual, un taller per despertar els sentits i connectar amb la naturalesa i un àpat de comunitat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —