'El fill del xofer' arriba en format còmic el 6 de maig
Per ACN
Publicat el 18 d’abril 2022

L’adaptació al còmic del llibre ’El fill del xofer’, del filòleg i periodista Jordi Amat, arribarà a les llibreries el 6 de maig de la mà de Norma Editorial en català i castellà. El dibuixant José Pablo García ha estat l’encarregat de l'adaptació, tant del text com les il·lustracions. 'El fill del xofer' narra la història del periodista i ex director de TV3 Alfons Quintà, qui va assassinar la seva dona el 19 de desembre de 2016 i després es va suïcidar amb una escopeta de caça.

En una entrevista amb l'ACN, Amat va explicar que Quintà és "un personatge malalt, desagradable i amb la plena consciència d'exercir el poder d'una manera despòtica".Crescut a l'ombra de Josep Pla, Quintà va ser el primer delegat a Catalunya del diari 'El País', des d’on va destapar el cas Banca Catalana, desafiant Jordi Pujol i va ser el primer director de TV3, nomenat, segons ell mateix va confessar, per tot el que sabia i callava de la rebotiga del poder. Va exercir de jutge suplent, i va acabar els seus dies al 'Diari de Girona'.

Jordi Amat ha escrit un text per la novel·la gràfica, en el qual remarca una gran virtut del còmic i és que "la part fosca de la Transició, quan la veus dibuixada, encara es veu més clara". 

'El fill del xofer', de Jordi Amat, va arribar a les llibreries el novembre de 2020 en català, publicat per Edicions 62, i en castellà, per Tusquets Editores.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —