El director estatunidenc George A. Romero.
Per EFE
Publicat el 24 de setembre 2021

El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges recuperarà en la seva pròxima edició dins de la secció "Seven Chances" un film oblidat del mític director del gènere George A. Romero, The Amusement Park. Segons ha informat aquest dijous el certamen, la pel·lícula narra el sofert periple d'un avi en un parc recreatiu per a la tercera edat.

A principis dels anys setanta, una entitat religiosa va encarregar a Romero un film educatiu per advertir de les greus problemàtiques que havia d'afrontar la gent gran, però "la corrosiva faula admonitòria" que el cineasta va lliurar els va aterrir i va quedar oblidada en un calaix. I no va ser fins a 2017 quan es va trobar una còpia en 16 mil·límetres, a partir de la qual s'ha fet la restauració que s'exhibirà a Sitges.

Romero no és l'únic director que reapareix. Sis anys després de projectar a Sitges Cosmos, el seu exultant comiat, Andrzej Zulawski tornarà a estar present a Sitges amb la còpia restaurada de On the Silver Globe (Na Srebrnym Globie), un dels seus treballs que va passar desapercebut. En ell, el director es va introduir als territoris de la ciència-ficció filosòfica per narrar l'aventura de quatre astronautes que intenten mantenir la continuïtat de la civilització, purgant els seus vicis i errors històrics, en un planeta extraterrestre.

En la secció també es recuperarà Multiple Maniacs, un dels primers llargmetratges del cineasta nord-americà John Waters, en el qual ja apareixia la icònica Divine.

Dins de "Seven Chances" es podrà veure el documental Woodlands Dark and Days Bewitched: A History of Folk Horror, en el qual l'especialista Kier-La Janisse analitza en profunditat el subgènere especialment prolífic a Gran Bretanya durant els setanta, amb obres com The Wicker Man o The Blood on Satan’s Claw, i aplica a més la lupa de la perspectiva de gènere.

Paul Naschy repeteix en la secció, i després de rescatar en l'edició passada la tèrbola crònica negra de "L'hort del francès", aquest any s'exhibirà la restauració d'una de les seves pel·lícules més icòniques dels setanta, "L'udol del diable". Si l'any passat es va projectar a Sitges À meia-noite levarei sua ànima, mite fundacional del terror brasiler, en aquesta edició descobrirà en primícia mundial A praga (1980), del mort José Mojica Marins, rodada en Super 8 i inacabada a causa de diversos contratemps en la producció.

Completen les set recuperacions del festival de Sitges Wolf Guy, de Kazuhiko Yamaguchi, un homenatge al recentment mort actor Sonny Chiba, que en aquesta cinta intepreta a un home llop detectiu que se les haurà de veure amb un misteriós assassí i amb els serveis secrets japonesos.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —