Films de Wheatley, Amirpou, De la Iglesia i Ducournau, al festival de Sitges
Per EFE
Publicat el 03 d’octubre 2021

Les últimes creacions de Ben Wheatley, Ana Lily Amirpour, Álex de la Iglesia, Julia Ducournau, Neill Blomkamp, Paco Plaza o David Lowery es presentaran en la propera 54a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges (Garraf), que tindrà lloc del 7 al 17 d'octubre.

En aquesta edició es projectaran 169 títols, que recullen les últimes i més esperades tendències d'un cinema que s'està situant més que mai al capdavant de la crònica cinèfila emportant-se importants guardons en festivals de capçalera, com demostra Titane de Julia Ducournau, Palma d'Or a Cannes 2021, que formarà part de la Secció Oficial Fantàstic Especials juntament amb l'esperada Last Night in Soho d'Edgar Wright o l'indescriptible duo entre Nicolas Cage i el director Sion Sono a Prisoners of the Ghostland.


També serà a Sitges Earwig, premi especial del jurat en el festival de Sant Sebastià 2021, amb la seva directora, Lucile Hadzihalilovic, que rebrà el guardó Premi Career que atorga la Méliès International Festivals Federation (MIFF).

Un reconeixement que se suma al dels directors Mamoru Hosoda, que presentarà en competició la seva última obra d'animació Belle, i Carlos Saura, distingits amb l'actriu Belén Rueda amb el Gran Premi Honorífic d'aquesta 54a edició.


Els premis Màquina del Temps d'aquest any seran per al director Neill Blomkamp, que presenta la seva última Demonic en Secció Oficial; l'actriu Alice Krige, protagonista de She Will, també en competició; i Nick Antosca, convidat especial del Sitges Pitchbox i guionista d'Antlers, una producció de Guillermo del Toro que es podrà veure en el festival.

Completen la llista de premiats d'aquesta edició el compositor Roque Baños, premi María Honorífica, i l'actor Emilio Gutiérrez Caba, que rebrà el Premi Nosferatu que li atorga la secció Brigadoon.

Ana Lily Amirpour tornarà a Sitges, set anys després del seu debut amb Una chica vuelve a casa sola de noche, per presentar el títol d'obertura d'aquesta 54a edició, Mona Lisa and the Blood Moon, en un moment en el qual augmenta la mirada femenina en el gènere.

La fantasia èpica medieval d'El caballero verde, film dirigit per David Lowery, que ja va captivar el públic del festival amb la poètica A Ghost Story el 2017, serà l'encarregada de tancar el certamen.


També torna un altre habitual de Sitges, Ben Wheatley, amb la seva nova proposta, In the Earth, rodada en plena pandèmia, o Tommy Wirkola, director de Zombis nazis i Hansel y Gretel: Cazadores de brujas, que porta a Sitges la seva nova pel·lícula, The Trip (I Onde Dager), un thriller carregat d'humor negre protagonitzat per Noomi Rapace.

Les últimes produccions espanyoles es presentaran també a Sitges com a mostra del bon estat del fantàstic nacional més actual: les òperes primeres del català David Casademunt El páramo i d'Alberto Evangeli Visitant; l'epopeia de terror Y todos arderán; la cinta gallega Jacinto, una terrorífica roadmovie en furgoneta de La pasajera; i la inquietant ciència-ficció de Tres.

També es podrà veure l'aliança entre Carlos Vermut i Paco Plaza per donar vida a La abuela; l'estrena mundial de la Veneciafrenia d'Álex de la Iglesia; i la primícia dels quatre relats de Historias para no dormir que reuneix Rodrigo Cortés, Paula Ortiz, Paco Plaza i Rodrigo Sorogoyen.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —