- podcasts -
Publicat el 22 de juny 2023

Què hi fan un professor universitari d'humanitats i un periodista conversant a una antiga presó? El tercer episodi de Pren-t'ho amb filosofia dedicat a les reflexions fetes durant la pandèmia, però també al paper de la filosofia en la societat actual i, sobretot, la política.

En parlem amb Jordi Mir, professor d'Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra especialitzat en ètica i filosofia política des de l'antiga presó La Model de Barcelona. Una conversa des de la nau en què estaven tancats els presos polítics i on, fins al març, hi havia l'exposició Memòries de la pandèmia, només ens en sortirem juntes. També es tracten altres temes com la filosofia institucional, la crisi ecològica i la filosofia en la gestió de la pandèmia.

Pren-t'ho amb filosofia és un pòdcast de quatre capítols del Diari de Barcelona en què anem més enllà dels llibres i els grans filòsofs i busquem la filosofia en la vida quotidiana, en llocs on passem sovint per veure si allà s’hi fa, també, filosofia. El primer episodi la busca als instituts i a les Proves d'Accés a la Universitat per veure com, què i amb quant temps es fa la filosofia a la secundària. El segon va al teatre, a la Sala Beckett, per trobar el lligam entre la filosofia i el teatre més enllà dels monòlegs.

Pel següent episodi, l'últim, abans de tornar a la redacció del DdB, fem una parada al despatx de Mònica Terribas, periodista i exdirectora de TV3 i editora del Matí de Catalunya Ràdio, per parlar de filosofia, informació i mitjans de comunicació.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —