Finlàndia
Publicat el 14 de gener 2022

El Govern de Finlàndia estudia declarar l'estat d'excepció per tercera vegada durant la pandèmia del coronavirus davant el greu avanç de la variant òmicron, que està provocant xifres rècord de contagis en els últims dies, segons mitjans locals.

El grup ministerial que coordina la gestió de la pandèmia, format per 12 dels 19 ministres de l'Executiu, té previst reunir-se a finals d'aquesta setmana per a decidir si aplica l'estat d'excepció, una mesura que ha de ser confirmada pel president del país i l'Eduskunta (Parlament).

Aquesta mesura excepcional permetria tancar els bars, restaurants i locals d'oci nocturn durant diverses setmanes, com demanen els responsables de l'Institut Nacional de Salut i Benestar (THL), per a intentar frenar l'expansió del virus. Les autoritats sanitàries consideren que les actuals restriccions a l'hostaleria, que obliguen a tancar els locals a les 18.00 hores (16.00 GMT), no són suficients per a revertir la corba de contagis.

Finlàndia ha comptabilitzart 14.277 noves infeccions en les últimes 24 hores, la xifra diària més alta des de l'inici de la pandèmia, de les quals gairebé la meitat s'han registrat a la regió metropolitana de Hèlsinki. La incidència ha arribat als 1.770 casos per cada 100.000 habitants en les últimes dues setmanes, cosa que suposa un increment del 76% respecte a les xifres de fa quinze dies.

El Govern finlandès, compost per cinc partits de centreesquerra, ha mostrat una creixent divisió a l'hora de prendre decisions sobre la gestió de la pandèmia, encara que fins avui ha estat capaç de tancar acords després de reunions en ocasions maratonianes.

La més recent va tenir lloc divendres passat, quan l'Executiu va debatre durant més de vuit hores si els alumnes havien de tornar a les aules després de la pausa nadalenca o estudiar a distància, per inclinar-se finalment a favor de la primera opció.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —