Fira de Sevilla
Fira de Sevilla
Publicat el 28 d’abril 2023

Sevilla tiene un color especial. Si al març les reines de les xarxes socials van ser les valencianes amb els seus tratges de falleres, ara és el torn de les sevillanes. Amb l’arribada de la primavera, la capital andalusa s’engalana, en primer lloc, per la Setmana Santa i, després, per la Fira d’Abril, que va començar aquest diumenge, mentre aquí celebràvem la diada de Sant Jordi.

Les llums del recinte firal estaran enceses fins a aquest dissabte. A les casetes, els grans protagonistes seran el rebujito i els tradicionals tratges de flamenca, els quals han suscitat debat a Tik Tok. D’una banda, moltes sevillanes han expressat la seva indignació perquè, segons denuncien, moltes turistes no respecten el dress code de la fira. Pel que fa al cabell, expressen, per exemple, que ha d’anar recollit, ja sigui en un monyo o en una cua, i que la flor, que corona el pentinat, sempre s’ha de col·locar sobre el cap -mai al costat-.

@babiigv

La destacadas de recomendaciones está en mi lg: babiigv

♬ sonido original - Babiii

@raquelreitx

Gracias sevillanos por acogernos 🫶🏻 ¿a quié veo este año en la feria? 😏 ig raquelreitx

♬ sonido original - Reitx

Seguint amb els accessoris, per una qüestió de comoditat recomanen no portar bossa de mà. Sota els volants, els vestits normalment inclouen una butxaca amagada que permet guardar el que es necessiti. Les ulleres de sol i els grans collarets, d’altra banda, tampoc estan permesos, ja que resten protagonisme al clàssic tratge de gitana -quelcom que no s’aplica amb les arracades, que normalment solen ser grans i pesades-. 

El maquillatge, seguint la mateixa lògica que amb les ulleres i els grans collarets, també ha de ser discret, sobretot el d’ulls. Qui ha de destacar és el vestit, el qual és preferible que sigui de màniga llarga i que arribi fins als peus. Malgrat que això no combini amb els gairebé 40 graus que hi ha de màximes per aquesta setmana a la capital d’Andalusia, segons les sevillanes, els tratges curts s’han de reservar, única i exclusivament, per a les nenes. 

@shelbyinsevilla Really look for rhe pocket and if you don’t have one just put your cash/cards in your phone case if you can! #seville #sevilla #spain #españa ♬ original sound - numero28cinema

Finalment, les sabates, millor si són de mig taló, i el mantoncillo, també anomenat pico, rematen el look. Aquest es col·loca sobre les espatlles i pot anar collit amb un fermall, creuat o agafat dins del vestit, ensenyant l’esquena. Les polseres, les flors, les arracades, els peinecillos, el mantoncillo i el fermall han d’anar a joc. 

Tanmateix, qui va a la Fira, però, no es vol vestir de flamenca, tampoc s’escapa, segons les sevillanes, de complir un dress code específic. La idea és clara: no es pot anar d’estar per casa. Els vídeos Que ponerte en la Feria de Sevilla cuando no vas vestida de flamenca recomanen anar arreglada, però còmoda, que puguis ballar. Els volants, els lunars i les peces d’inspiració andalusa, a més, sempre són més que benvingudes, expliquen. 

@caarlagavilan1 ¿Qué opción para la feria os gusta más? 💃🏼#feriadesevilla #ideasdeoutfits #feriadesevilla2023 #outfitferia ♬ Sex And The City - Main Theme - Geek Music
@fatimagoban Respuesta a @Ale Outfits para la Feria de Sevilla 🫶🏼💃🏾 #feriadeabril #viral #seville #parati #outfitideas ♬ Alma Flamenca - Delgado-Martinez, Manuel

A Tik Tok, hi ha, però, un altre sector que defensa que no hi ha unes normes escrites  i que, per tant, tothom pot vestir com vol. Marta Camin, model, estilista i creadora de continguts sobre moda, per exemple, declara “el tratge de flamenca, el tratge de gitana, és l’únic tratge regional de tota Espanya que no és igual sempre, que està subjecte a la moda i a les tendències”. 

@immartacamin

Vamos que te pongas lo que te gusta ✨💕 Fuentes: elflamencoensevilla.com sevillasecreta.com lacasadelarteflamenco.com palaciodelflamenco.com

♬ sonido original - Marta Camin

El tratge de flamenca neix de les bates de percal, les faldilles de les quals acabava amb un o dos volants. Les camperoles andaluses se les posaven per anar al camp a treballar. A la cintura, a més, portaven un davantal, per protegir-se durant la feina, i, a l’esquena, el mantoncillo. Una flor al cabell i alguns senzills complements de fusta els hi donava color. 

Amb el pas dels anys, les dones més pudents van incorporar aquests vestits al seu armari, adaptant-lo al seu gust. I ara, lluny de ser un uniforme de treball, els tratges només conserven, d’aquelles bates, els volants de la faldilla i, de mitja, costen, segon expliquen en el bloc Don Flamenco, entre 500 i 900 euros. 

@elgoncas #pegar un video de @Babiii #greenscreen ¿Cómo tienes que vestirte para ir a la feria? 💃🏽 #tiktokerflamenca #feriadejerez2023 #comovestirseenferia #trajesdeflamenca ♬ sonido original - Elvira

El debat queda obert: s’ha de complir o no el dress code de la Fira? Una cosa queda clara: és una celebració per gaudir. A Barcelona, que nos apuntamos a un bombardeo, podem gaudir de la nostra versió de la Fira de Sevilla, amb accés gratis, fins a l’1 de maig al Parc del Fòrum -seguint el protocol o no-.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —