-
Per ACN
Publicat el 05 d’agost 2022

Fira Tàrrega 2022 té com a lema "L'Inesperat", un concepte sota el qual es presenten espectacles de teatre i dansa de Catalunya, les Illes Balears, Múrcia i dues de França i Hongria, a més d'una xerrada entre la filòsofa Marina Garcés i la música Clara Peya.

"L'Inesperat" d'aquesta edició, que tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre en la localitat de Tàrrega (Urgell), és "l'esperit de sorpresa i del que esdevé en el moment més impensat", com ha definit avui l'organització, de manera que la programació inclou projectes amb l'objectiu de recuperar l'espai públic.

Sota l'apartat "L'Inesperat", les persones assistents a Fira Tàrrega trobaran una sèrie de peces que poden aparèixer en qualsevol lloc i en qualsevol moment, com l'estrena de "Drift. Danza", de l'hongarès David Somló, en la que 15 intèrprets amb altaveus recorreran els carrers interactuant amb els transeünts.

També la companyia de dansa francesa Sauf le dimanche arribarà a aquesta fira amb l'estrena de "Troc!", un espectacle de dansa basat en l'intercanvi i la reciprocitat entre els artistes i el públic, en el que l'espectador proposa un gest i un membre de la companyia li retorna una coreografia inspirada en el gest proposat.

Entre les propostes nacionals, la murciana Onírica Mecánica estrena "La máquina de matar", deu minuts en els quals es planteja a l'espectador el dubte sobre l'utòpic o allò distòpic d'un futur governat per les màquines.

Així mateix, des de Catalunya arribarà "La Carbonera itinerant", una llibreria mòbil que circularà pels carrers de Tàrrega durant els dies de fira amb textos teatrals, assajos sobre les arts en viu o peces sobre l'ús de l'espai públic des de totes les perspectives possibles.

La companyia Superfrau, també catalana, tractarà "Lo Inesperado" mitjançant una intervenció de dansa 'performance' a l'espai públic en què tres 'fembots' passejaran entre els humans per reflexionar sobre el futur de l'estat neoliberal.

Una altra companyia catalana, Grus-Cus, estrenarà en aquest espai el teatre itinerant per a tots els públics "Petricor", basat en un titella de 6 metres d'altura que representa un animal màgic que vol portar la pluja a Lleida, construït en el marc del Cicle Formatiu de Grau Superior "Escultura aplicada a l'Espectacle", de l'Escola d'Art Ondara de Tàrrega.

A més, entre les propostes que prenen el lema "L'Inesperat", tindrà lloc a la plaça dels Comediants, dins de la programació de l'espai La Paraula, una conversa entre la filòsofa Marina Garcés i l'artista Clara Peya sobre el concepte d'"inesperat", moderada per la periodista Emma Quadrada.

La Fira Tàrrega és un gran mercat internacional d'arts escèniques, amb una llarga trajectòria i influència a Espanya i Europa.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —