Dolores Delgado, fiscal General de l'Estat
Dolores Delgado, fiscal General de l'Estat
Per ACN
Publicat el 29 de juny 2022

Aquest dimarts, la Fiscal General de l'Estat, Dolores Delgado, ha signat un decret per tal d'investigar les circumstàncies de la mort de 23 persones, segons diferents mitjans de comunicació, que intentaven creuar la tanca de Melilla el 25 de juny. La Fiscal de Sala Coordinadora d'Estrangeria, Beatriz Sánchez, portarà a terme la investigació.

Qui ha sol·licitat l'obertura de diligències d'investigació per esclarir els fets ha estat la mateixa Fiscal de Sala, que ha emès un comunicat aquest matí de dimarts dirigit a Fiscalia General. 

La decisió es fonamenta en "la transcendència i la gravetat dels fets" que "poden afectar els drets humans i els drets fonamentals de les persones", segons una nota de la Fiscalia. També apunta la "singularitat" i "complexitat" de la investigació.

Nacions Unides pressiona

En els fets del 25 de juny van perdre la vida 23 persones en territori marroquí i hi va haver molts més ferits, tot i que les ONG locals xifren les morts en fins a 37.

Tot plegat va fer despertar la inquietud de l'ONU, que ha fet pressió perquè s'investiguin les causes de les morts. El Comitè de Nacions Unides per a la Protecció dels Treballadors Migrants ha condemnat taxativament els fets demanant una investigació exhaustiva. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —