X
Per ACN
Publicat el 21 de febrer 2022

La Xarxa Europea Contra el Racisme (ENAR, per les seves sigles en anglès) denuncia que les condicions de treball dels temporers a Espanya són una forma "d'esclavitud moderna". En un informe publicat aquest dilluns, l'organització alerta que els migrants que van a treballar als camps de l'estat espanyol sovint viuen en escenaris semblants als dels "camps de refugiats". Compara les tendes de plàstic en les quals la majoria de treballadors es veuen "forçats" a viure amb "capses de mistos", fàcilment inflamables per les altes temperatures.

A més, les disrupcions climàtiques en regions com Andalusia empitjoren la situació d'aquestes persones, diu ENAR: tenen problemes per accedir a aigua potable i no viuen en condicions sanitàries òptimes.

"Els patrons meteorològics cada cop més variables també permeten que les malalties es propaguin més fàcilment, cosa que de nou afecta aquests treballadors", assenyala l'informe. El document publicat per ENAR recull diferents casos de discriminació climàtica o mediambiental cap a les comunitats racialitzades d'Europa. L’objectiu de l’entitat és denunciar la “injustícia climàtica” que pateixen aquestes persones. “La crisi climàtica és una crisi d'injustícia, i els racismes climàtics i ambientals són exemples concrets de racisme estructural impulsats pel capitalisme (neo)colonial”, afirmen.

L'organització també destaca la situació de vulnerabilitat que pateixen aquests treballadors per la tendència que tenen els estats a denegar la documentació a aquestes persones. "Un cop a Europa, els estats sovint els neguen documents i drets, donant suport a les empreses per explotar-los encara més", denuncia.

ENAR reclama una reforma "necessària" de tot el sistema agrícola, atès que els baixos preus als quals els agricultors han de vendre el seu producte es tradueixen en salaris "molt baixos pels treballadors". "A Espanya hi ha pocs treballadors disposats a ocupar-se del sector agrícola", apunta l’informe.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —