Darmanin
Per EFE
Publicat el 18 de setembre 2023

El ministre francès d'Interior, Gérald Darmanin, viatja avui a Itàlia per tractar sobre la manera d'ajudar el govern d'aquest país a controlar la frontera per a impedir l'arribada de migrants a l'illa italiana de Lampedusa i expulsar ràpidament els qui no tenen papers.

En una entrevista radiotelevisada per Europe 1 i CNews, Darmanin ha insistit que es tracta d'aplicar l'acord europeu sobre la immigració del passat mes de juny, que preveu una acció conjunta per reduir els fluxos d'entrada de migrants des de la riba sud del Mediterrani i un examen de les demandes d'asil dels quals malgrat tot arribin a Europa a la frontera.

El ministre ha reiterat la idea que França ajudarà "Itàlia a controlar la seva frontera per a impedir que la gent arribi", d'una banda, i als quals entren de manera clandestina mantenir-los a la frontera mentre s'examina el seu cas, per a determinar si tenen dret a l'asil. Quan no és així, ha afegit, l'objectiu és "expulsar-los ràpidament als seus països".

L'acollida, només si l'asil aplica

"Només els acollirem si respecten les regles de l'asil, si estan perseguits. Però si simplement és una immigració irregular, França no els pot acollir, com tampoc altres països", ha subratllat el ministre en ser preguntat sobre les persones arribades en els últims dies a Lampedusa. En concret, ha indicat que dels 8.000-9.000 que han arribat a aquesta illa italiana, "molts" no pateixen persecució política, i per tant han de ser expulsats.

"Hem d'expulsar als seus països als qui no tenen res a fer a Europa", ha insistit després d'haver avisat que "França és molt ferma" sobre aquesta qüestió. També justifica el suport que ara està mostrant al govern de la ultradretana primera ministra italiana, Giorgia Meloni, amb la qual havia mantingut múltiples friccions en nom dels interessos francesos, ja que molts dels migrants que arriben del nord d'Àfrica per Itàlia, després intenten passar a França.

El ministre francès ha aprofitat per a carregar contra l'extrema dreta francesa, a la qual retreu falta de patriotisme per no voler votar en el Parlament Europeu en favor de l'acord aconseguit entre els països membres.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —