Consell
Per EFE
Publicat el 27 de setembre 2023

El Govern francès planeja reduir els quilòmetres de carreteres que es construeixen al país i, fins i tot, aturarà diversos projectes de futures autopistes, dins del marc del pla per a l'acceleració de la transició ecològica que va presentar aquest dilluns el president, Emmanuel Macron.

"Per a molts projectes, prendrem decisions valentes de parar-los, perquè hem de ser coherents. En l'era de la planificació ecològica no podem continuar fent com abans", ha dit el secretari d'Estat de Transports, Clément Beaune, entrevistat aquest dimarts per la cadena pública France Inter. "Ja hem reduït a la meitat el nombre de quilòmetres de carretera que construïm al país. I continuarem amb aquest esforç: més raïls i menys carreteres", ha afegit.

Respecte als projectes ja en curs, com el de la polèmica A69 entre les ciutats de Tolosa i Castris, que ha aixecat dures crítiques d'experts i activistes ecologistes, Beaune defensa que cal "avançar", però ha promès "reduir el seu impacte sobre el medi ambient".

El secretari d'Estat també ha fet altres precisions sobre les mesures de transport del pla anunciat per Macron, com el fort impuls a l'automòbil elèctric amb un pla de lísing per 100 euros al mes, alguna cosa que segons Beaune no és incompatible amb l'aposta per potenciar el transport en comú. "Seran cotxes produïts a França i a Europa els que es privilegiarà amb aquest sistema", ha dit, a més d'afegir que els primers models podrien lliurar-se ja al començament de 2024.

Amb el pla ecològic presentat dilluns, Emmanuel Macron espera anar "2,5 vegades més de pressa" en la reducció d'emissions contaminants i poder complir els objectius marcats per a 2030. El projecte, anunciat després d'un consell extraordinari de ministres, inclou mesures en els àmbits dels transports, l'habitatge o l'agricultura i persegueix crear "una ecologia a la francesa" que serveixi també per a rellançar l'economia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —