Una obra de referència especialitzada en coneixements de TikTok. Això és el bàsic que hauries de saber per sobreviure en TikTok.
Publicat el 29 de juliol 2020

Hola. Això és pels boomers. O millennials vells. Podeu fer un pas endavant. Així us veig a tots.

I si no saps que és la paraula boomer, vol dir que tu ho ets. Seguim.

Aquí està el diccionari bàsic que hauries de conèixer per sobreviure a TikTok (segurament hi ha més coses, però mira, jo no dono per més). Li he posat el nom original de TikTokpèdia.


FYP

La For You Page (FYP) és la pàgina principal que surt quan entres a TikTok. No és com a Instagram que surten les publicacions de la gent que segueixes. A la FYP poden sortir vídeos de qualsevol persona. En teoria, et sortiran vídeos similars als teus likes a altres vídeos. Ja saps, l'algoritme. El #fyp és un dels hashtags més comuns en TikTok perquè si el teu vídeo surt al For You Page, té més possibilitats de ser viral. Com funciona l'algoritme de TikTok? Ni idea, jo dono al corazoncito quan veig vídeos d'animalets i si em surten més vídeos semblants, no em queixo. 

Charli D'Amelio

Té setze anys, és ballarina i té el compte amb més seguidors amb 74,4 milions de seguidors. Sóc fan? Obvi, sóc una mica tonta, però això no vol dir que no tingui bon gust. Si no saps qui és Charli D'Amelio, la reina de TikTok, NO. SAPS. RES. Perdó per cridar, però és que m'emociono amb aquestes coses. Si vols saber més sobre la Charli estàs de sort perquè fa com quatre mesos vaig fer un perfil sobre ella quan tenia només 40 milions de seguidors i gràcies al meu article ara ella és molt popular, de res Charli. Tanco aquí el moment d'autopromoció.

@charlidamelio

ouch

♬ Freak by Doja Cat. On soundcloud - coenbeauty
@charlidamelio

album dropping soon ???‍♀️????????

♬ CHARLI AND DIXIE USED THIS AUDIO - stunning..chxrli

Potser cantar no és la seva millor habilitat, però per això tenim la seva germana Dixie D'Amelio, qui fa tres setmanes va treure el seu primer single "Be Happy" i ja té gairebé 60 milions de visites a YouTube. Si algú et diu que els TikTokers no són populars, t'està enganyant. Molt.

Addison Rae

Ella és un altre personatge popular a TikTok. També és una ballarina. Després de la Charli, ella és la segona persona amb més seguidors a l'app amb 52 milions de seguidors. Té un podcast totalment innecessari amb la seva mare, però jo ja m'he fet molt fan de la seva mare, es diu Sheri i és molt top. També hi ha diverses cançons que es diuen Addison Rae. La cançó de The Kid LAROI és la més popular. I no sé per què però Addison sempre està amb la Kourtney Kardashian i els seus fills (??). És un concepte que no entenc, però tampoc em desagrada.

@addisonre

@faikhadra @luka.sabbat @deejeannine

♬ Hood Rat Shit - Megan Thee Stallion

Simp

Un simp és una persona, en general un home, que faria o diria qualsevol cosa per complaure algú altre, particularment a una dona, amb l'esperança de quedar bé amb aquesta persona. Normalment es fa servir la paraula de forma negativa. Bàsicament és un altre exemple que la masculinitat tòxica ho arruïna tot. Si un noi cuina alguna cosa a la seva parella només per impressionar-la, segons aquesta lògica és un simp i no un home de veritat. També hi ha nois que actuen com a persones decents. Suposo. Però jo no els conec. Jo només conec simps.

L'usuari Big Cujo mostra a aquest vídeo missatges entre ell i el seu amic on diu que la seva núvia vol fer galetes amb ell i, segons la nostra bella societat, això no és molt masculí.

@bigcujo

##ReplyToComments ##Walmart2hrExpress ##LetsCook ##simp ##couples ##nbayoungboy jk love u @kenziem0rgan

♬ original sound - rj.yktv

Sincerament, a qui no li agradaria fer galetes i estar amb la seva parella? Jo estic soltera i perdo el temps amb nois de Tinder, però si l'amor de la meva vida (Chris Evans) vol ser un simp per mi, què vols que et digui jo? Crec que no li podré dir que no.

E girls / E boys

Són els pitjors de TikTok. Són com emos i goths però.... a 2020. Es vesteixen de negre, es pinten les ungles de negre, els nois porten un cert estil de pèl, les noies porten un munt de coloret. Suposo que la idea és semblar que estàs refredat, però que sigui cool, saps? Jo he de dir que hi ha coses del e-people que m'agraden: la seva forma d'actuar és entretinguda de la forma que ho és una cosa que et fa sentir incòmode, però la segueixes veient i no saps per què. No sé si em seguiu. Espero que sí. 

Perdó per mostrar aquestes coses però quan trobo coses així m'agrada compartir-les per saber que no soc l'única que se sent incòmoda.

Straight TikTok

És la part heterosexual de TikTok i realment no ho puc explicar, només has de veure aquest vídeo i ho entendràs una mica millor:

@matty.sheets

I will never be the same ?? ##straighttiktok ##gay ##bi ##lgbt ##alttiktok ##fyp ##iykyk

♬ Ameno hatsune miku - clod_boie

TikTok té molts móns i espais diversos i inclusius i freaks: la part gai, la part de les lesbianes, la part "alternativa", la part de granotes, i un llarg etcètera. Però res, absolutament res, fa tanta por com la zona straight TikTok

Duet 

També conegut com a duos, és quan dones una "resposta" a un altre TikTok i el teu vídeo s'ubica al costat, en format vertical. Molta gent ho fa servir per a "reaccionar" a altres vídeos. Crec que no és difícil d'entendre.

@big_earl70

##duet with @flavduma not again ?##foryou ##foryoupage ##snoozzzapalooza ##xyzcba ##fyp

♬ Homemade frappé - flavduma

Altres el fan servir per afegir alguna cosa "especial" al vídeo original:

@danbanbam

POV: Its my wedding day @devincaherly ##wedding ##bride ##beautiful

♬ original sound - music.track

POV

Això vol dir point of view (punt de vista) i bàsicament aquest tipus de vídeos et parlen o t'interpel·len directament, una mica com si ho estiguessis vivint en primera persona:

@lennymartineez

Me paso con una de francés ?? un saludo Sofía ? ##pov ##parati ##humor ##foryou ##fyp ##retokaiku

♬ The Boat Beat - Ricky Desktop

Els POVs són molt populars en el món de TikTok. Hi ha alguns que s'ho prenen més de broma i són més absurds, però hi ha altres que s'ho prenen molt seriosament com si fos una peli. Per cert: els POVs també són aquests tipus vídeos com dels e boys i les e girls que et fan sentir incòmode, però et quedes desperta fins a les tres del matí veient vídeos sense parar. En fi, això és el meu avís. Aquesta és la meva vida.

Hi ha un noi en TikTok que fa POVs d'un altre nivell. Ell és Tyler Brash i és el rei dels POVs. Els seus vídeos han evolucionat bastant amb el temps. Abans feia uns vídeos de parelles i coses simples però que igualment són molt cringe com aquesta:

@tyler.brash

pov: your jealous because a girl was flirting with your boyfriend. ##foryourpage ##foryou ##foryoupage

♬ Another Love - Tom Odell

Però Tyler vol ser un actor de Hollywood i vol guanyar un Oscar llavors ja no fa POVs bàsics. Ell fa vídeos que em fan preguntar-me per la seva salut mental. Com a mínim són entretinguts.

@tyler.brash

pov: The FBI kidnaps me and wants me to post publicly that TikTok is bad for our country. (I’m shadow banned so show some love bc I work hard)

♬ original sound - tyler.brash
@tyler.brash

pov: we are rock climbing a steep mountain and something goes wrong.##foryoupage ##foryou ##foryourpage

♬ original sound - tyler.brash

Els challenges

Et diria tots els challenges de balls i coses tontes que fan a TikTok però hi ha tants cada setmana que seria impossible, però et puc explicar alguns. No em sé els noms, de vegades jo també sóc una mica boomer.

Marry Me challenge

Aquesta setmana aquest ball està de moda. Poses el teu mòbil en una cosa que es mou i fas un ball amb una remix de la cançó "Love Song" de Taylor Swift de fons.

@jezbreezy

POV: you’re my phone inside a shoe on a department store escalator ##fyp ##BiggestFan

♬ Love story discolines - ethanishung
@d.w.riddle

Put a ring on it. ##fyp

♬ Love story discolines - ethanishung

No ho entenc, però m'agrada. Així és com em sento, en general, quan entro a TikTok.

Play Date challenge

Play Date” és una cançó de 2015 de Melanie Martinez. Aquest any, gràcies a TikTok, la cançó que va sortir fa CINC anys (cinc!) ha rebut gairebé 2 mil milions de visites. I això només a l'abril, així que imagina't com es trobarà la Melanie ara. Tot va començar amb un edit de l'actor Timothée Chalamet de la pel·lícula “Call Me by Your Name” on balla amb la cançó "Play Date":

@ayyemmyyy

bet y’all didn’t know i was an editor ? ##timotheechalamet ##fyp ##edit ##4u

♬ timmy trend - favsoundds
@abrameng

Kurt doing it solo, going live soon! come join! ##foryou ##fyp ##foryoupage ##viral ##MMMDrop ##tiktokprom

♬ timothée dancing - _._.angels._._

Però el meu part preferit d'aquest trend, challenge, no sé què, és els vídeos amb els efectes i la cançó però amb altres persones com un model, el teu crush o l'amor de la meva vida:

@omgstarks

ofc I had to make one with america’s ass ? text ib @wildm.aep ##foryoupage ##foryou ##fyp ##steverogers ##chrisevans ##greenscreen ##velocity ##vel

♬ original sound - omgstarks

Sóc una bàsica? Sí, però almenys no ho amago.

Anime challenge

Aquest challenge, com la majoria, no sé d'on surten, però la idea és començar el vídeo com si estigués perdent l'equilibri. Després surts caminant com la diva que ets. Aquesta noia ho va fer amb el seu pare i realment no m'ho esperava així:

@maggiethurmon

Bought dad his first and last pair of heels today?? @maggiesdad123

♬ nursery - bbno$

Ja està. Espero que aquest article el llegeixi la meva família.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —