Sàhara
Per Redacció i EFE
Publicat el 17 de novembre 2020

El Front Polisario ha anunciat avui que considera trencat l'acord d'alto el foc signat amb Rabat el 1991 i ha decretat l'estat de guerra a tot el territori. Les forces armades saharauis assumeixen des d’avui el control de la seguretat nacional, així com de la gestió administrativa.

El conflicte bèl·lic s’ha reactivat en resposta a l'atac de divendres per les forces marroquines al pas fronterer de Guerguerat, que uneix Mauritània amb el territori ocupat pel Marroc al Sàhara Occidental. L’Estat marroquí va atacar els manifestants que exigien a l’ONU que exercis el compromís de fer un referèndum d’autodeterminació per al país. El secretari general de el Front Polisario i president de la República Àrab Democràtica Sahrauí, Brahim Ghali va advertir a l'organització internacional que considerava l'atac marroquí "una flagrant violació de l'acord d'alto el foc".

El Front Polisario ha informat dels primers atacs contra el Marroc, que han causat víctimes mortals i danys materials amb quatre bombardejos a bases militars. En el moment en què s’ha difós el decret rubricat per Brahim Ghali, desenes de voluntaris han començat a allistar-se a les casernes dels camps de refugiats aixecats fa 45 anys a la regió algeriana de Tindouf com en les anomenades "zones alliberades".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —