Dos joves japonesos intercanviant una carta d'amor davant d'una bústia groga, punt de trobada en la primera cita
Dos joves japonesos intercanviant una carta d'amor davant d'una bústia groga, punt de trobada en la primera cita
Per EFE i Redacció
Publicat el 22 d’agost 2022

Amb una població altament envellida i una taxa de natalitat en mínims històrics, una ciutat japonesa ha decidit passar a l’acció i promoure un mètode més tradicional per trobar l’amor: agafar bolígraf i paper i escriure una carta a possibles pretendents. 

El projecte Koibumi, llençat per la ciutat de Miyazaki (sud-est), proposa als seus joves buscar parella per una via molt més tradicional i analògica: escrivint una carta, en comptes de simplement lliscar el dit cap a la dreta o l’esquerra en aplicacions de cites. 

“Pensava que la gent ho percebria com quelcom antic, però durant la pandèmia va anar molt bé, ja que els joves ho veuen com quelcom nou que mai han fet”, explica Rie Miyata, directora d’una consultora local encarregada el projecte i qui també forma part de l’equip que uneix les parelles a partir dels seus interessos i personalitat.


Prop de 500 persones, un 60% dones i un 40% homes, s’ha animat a enviar una carta i ja s’han format 17 parelles. Tot i que encara no sonen campanes de casament, l’organització considera aquesta xifra tot un èxit. 

Sota el nom “Koibumi” (cartes d’amor), el procés està obert a tot el món, incloses persones que no visquin en l’actualitat a Miyazaki, ja que busquen també revitalitzar la zona i tampoc existeixen límits d’edat per participar. 

Els solters primer han d’omplir una llista de preferències i aficions, incloent-hi, per exemple, les seves pel·lícules o llibres preferits, i tres cops a l’any, l’organització emparella aquestes persones i les permet enviar-se fins a cinc cartes abans de decidir si volen conèixer-se en persona o no. 


Foto de la pàgina web del Projecte Koibumi

A diferència de la majora part de les aplicacions i pàgines de cites que es basen sobretot en l’aparença, “Koibumi” prohibeix utilitzar fotografies, animant així a qui se sentin insegurs amb el seu aspecte o siguin tímids i amb l’esperança que els participants basin la seva decisió en la personalitat i no només en el físic. 

Després de l’intercanvi de cartes i una vegada que ambdues parts decideixen conèixer-se, els joves es troben davant una bústia de correus, pintada de groc perquè sigui fàcilment recognoscible, i tenen la primera cita. 


Foto de la pàgina web del Projecte Koibumi

Després de la mateixa cita, els organitzadors del projecte les entrevisten de forma individual per saber si volen continuar coneixent a la persona o no, tot i que segons explica Miyata, només en una ocasió una persona va dir que no volia tornar a veure l’altra de forma contundent.

“Ara que la informació visual ens domina i amb la baixa taxa de natalitat, volíem crear un projecte càlid i que doni a les persones amb interès d’enamorar-se la valentia per sortir i fer-ho”, explica Miyata. 


Foto de la pàgina web del Projecte Koibumi

Mínim històric de matrimonis i naixements

El Japó va registrar el 2021 un mínim històric de naixements, amb un total de 811.604, segons dades del Govern, el que reflecteix la tendència de l’envelliment al país asiàtic, accentuada també durant la pandèmia.

Aquesta xifra suposa la menor documentada fins al moment des que el Ministeri de Salut, Treball i Benestar japonès va començar a comptabilitzar aquestes dades el 1899 i va en línia també amb el nombre de matrimonis. 

El 2021 es van registrar 501.116 núpcies a l’arxipèlag, prop de 25.000 menys que l’any anterior, assolint el seu nivell més baix després de la Segona Guerra Mundial i portant algunes prefectures a buscar mètodes de “konkatsu” o activitats per trobar muller o marit.

Les prefectures del sud de Miyazaki i Kagoshima estan sent pioneres en projectes per promoure casaments, on les persones solteres són el 49,1% i el 49,9% entre els 30 i 34 anys, respectivament, segons les dades del Ministeri de l’Interior japonès. A Tòquio, aquesta xifra arribaria al 58,8%.  


Foto de la pàgina web del Projecte Koibumi

A més de “Koibumi”, el Govern de Miyazaki ha fundat un centre d’assistència pel matrimoni, on s’organitzen reunions i esdeveniments per buscar parella i dels quals n’han sortit ja unes 116, segons dades del passat gener. 

Kagoshima també va fundar un centre similar el 2017, on es faciliten les trobades i del que han sortit unes 56 parelles, mentre que altres governs locals estan explorant ara les possibilitats de la intel·ligència artificial per aquest mateix propòsit. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —