Amics x sèries
Per Marta Del Hoyo
Publicat el 14 de maig 2021

Tercera setmana de maig! Primers dies sense toc de queda, després d'un bon sopar i un parell de copes no hi ha millor manera de tancar la nit que amb una bona marató de dissabte. I si no, un diumenge de ressaca mai ha estat millor que acompanyat per sèries. 

Us les proposem segons el vostre perfil.

El que mira Divergent en bucle: 3 % (2016, 4 temporades a Netflix)

3 % és una sèrie brasilera sobre un futur distòpic en què el món queda dividit en dues societats dràsticament diferenciades pel seu estatus. La capa més baixa és ocupada pels habitants del "continent" que són sotmesos a viure entre la pobresa i la misèria. Mentre que la més alta, "Mar Alt", és envoltada pel progrés, la tecnologia, i la riquesa. Són l'elit. Cada any, els habitants de 20 anys poden passar a l'altre costat superant un seguit de proves que posen a prova les seves aptituds en "El Procés". Només el 3% dels candidats ho aconseguiran.

El millor: malgrat no tenir un format curt, les quatre temporades que la componen són molt dinàmiques. La trama i els personatges evolucionen fent que en cap moment es faci pesada. El més destacable: una tendència tan freqüent en el nostre context com els futurs distòpics és reformulada i és plantejada d'una manera molt original.

El pitjor: si no et convenç la V.O., tens altres llengües com l'anglès. El doblatge en castellà, però, no està disponible en la versió espanyola. En ser una sèrie brasilera, el doblatge en castellà és el llatinoamericà.El que mira Crims: Curon (2020, 1 temporada a Netflix)

En una tarda et pots acabar aquest thriller italià basat en una història real. Els bessons Daria i Mauro Raina tornen a la petita ciutat de Curon, on fa disset anys la seva mare Anna va fugir embarassada dels bessons, després de la mort de l'àvia dels germans. Els tres decideixen tornar al poble i a l'hotel familiar tancat des de llavors. La benvinguda i l'entorn són molt hostils, ningú els vol. En aquell poble hi ha nombroses llegendes, com el fet que en algunes nits d'hivern encara se senten tritllejar les campanes, malgrat que es van retirar.

El millor: el seu reduït format permet que es pugui veure en un cap de setmana. És la sèrie per veure mentre fas neteja o estàs cuinant.

El pitjor: tot i tenir una història interessant, la sèrie italiana no acaba d'explotar tot el seu potencial. La segona temporada està confirmada, però la seva estrena va passar sense pena ni glòria.

L’excursionista: 7 seeds (2019, 2 temporades a Netflix)

Una bona proposta per als amants de l'anime és 7 seeds. Basada en el manga amb el mateix nom explica la història de Natsu, que desperta en un futur postapocalíptic, i descobreix que ha estat criogenitzada com a part d'un programa conegut com "7 Seeds", creat per a prevenir l'extinció de la humanitat. 

El millor: l'animació és bona, i com les últimes distribucions de Netflix, la seva qualitat millora temporada a temporada. Des d'un bon inici el tema que aborda és molt atractiu i el públic al que es dirigeix és més ampli del que acostuma a presentar-se. La plataforma aposta cap a noves iniciatives d'anime. 

El pitjor: condensa molt la història, i malgrat no acabar de definir les seves característiques principals no deixa de ser interessant. No té una trama molt densa, sinó que és una bona opció per veure sense parar gaire atenció.

L’apassionat de les dècades: The Umbrella Academy (2019, 2 temporades a Netflix)

The Umbrella Academy es va convertir en la sèrie de streaming més vista als Estats Units. I una de les propostes més destacades del 2020. Malgrat el seu ampli abast, la seva incidència en el públic català no fou tan notable. Per aquesta raó aprofitem per recordar l'estrena d'aquesta sèrie que segueix la vida dels membres separats d'una família disfuncional de superherois, nascuts en circumstàncies estranyes, que treballen junts per a resoldre la misteriosa mort del seu pare mentre s'enfronten a moltes dificultats, a causa de les seves personalitats i habilitats divergents.

El millor: es podria dir que hauria de ser un dels visionats obligatoris per a qualsevol aficionat a les sèries originals de Netflix. És àgil i divertida, un dels seus personatges principals, Cinco, és extremament carismàtic. Una aposta segura si et trobes divagant entre què veure.

El pitjor: l'estètica és un dels seus punts més forts, però la concordança entre la primera i la segona entrega no és del tot encertada. Segueix sent interessant, però hi ha aspectes que es queden sense ser tractats, tot i que les històries individuals dels personatges es desenvolupen perfectament.

La família esportista: Zero Chill (2021, 1 temporada a Netflix)

La sèrie se centra en la família MacBentley, que es trasllada de la seva llar al Canadà a Anglaterra per a unir-se a un equip d'hoquei. La sèrie segueix la història de Kayla, una patinadora sobre gel que es veu forçada a deixar-ho tot enrere quan la seva família decideix seguir el seu germà bessó, Mac, fins a Canadà. Ambdós germans s'enfrontaran a reptes que els faran dubtar sobre la seva aspiració com a joves esportistes d'elit, quedant en dubte el seu futur esportiu tan desitjat per la seva família.

El millor: malgrat ser una producció ràpida i econòmica, té petites sorpreses que la converteixen en una proposta interessant per als aficionats als esports. I la contraposició de dos esports de gel com el patinatge i l'hoquei és molt atractiva, així com les posades en escena.

El pitjor: un any abans s'estrenava Spinning Out, una sèrie del mateix mitjà que malgrat la seva gran audiència va ser cancel·lada. Quedant Zero Chill com l'opció b per poder desenvolupar una sèrie dirigida cap als esports sobre gel.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —