g7
Per ACN
Publicat el 19 de maig 2023

Els líders del G-7 tenen sobre la taula restringir el comerç internacional de diamants de Rússia, com a part d'un nou paquet de sancions per aïllar econòmicament Moscou i tallar l'aixeta del finançament de la guerra contra Ucraïna. Tant la Unió Europea com el Regne Unit han confirmat que aposten per vetar els diamants russos en una cimera que comptarà amb la presència del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en persona, segons els mitjans estatals ucraïnesos.

"Els diamants de Rússia no són per sempre, i presentarem de forma oberta i franca per què aquestes sancions són necessàries i justificades", ha dit el president del Consell Europeu, Charles Michel, en una roda de premsa des d'Hiroshima.

"Estem centrats a acabar amb els forats i continuar restringint l'accés de Rússia a subministraments crítics", ha afegit.

Alhora, Michel ha remarcat el compromís de la Unió Europa a enviar suport militar, polític, humanitari i financer a Ucraïna. "El Kremlin continua agitant les flames de la guerra a Ucraïna. A la UE estem treballant molt intensament perquè Ucraïna tingui el que necessita, Més armes, més munició i més ràpid. Això serà crucial en la contraofensiva", ha detallat.

De la mateixa manera, ha fet una crida a la Xina perquè pressioni Rússia perquè retiri la seva ofensiva militar sobre Ucraïna, alhora que remarcava que per als 27 és necessari mantenir una relació "estable i constructiva" amb el país.

La presència de Zelenski ha estat confirmada pel secretari de Seguretat i Defensa Nacional d'Ucraïna, Oleksi Danilov, que ha assegurat que el viatge és "absolutament essencial" perquè a la cimera es tractaran matèries "molt importants" per l'esdevenir del conflicte.

Hores abans de l'inici del G-7, el Regne Unit i els Estats Units han anunciat noves sancions contra Rússia. El Regne Unit han avançat que dona suport a les accions per danyar la indústria minera, inclosos els diamants, l'alumini, el coure i el níquel.

A més, el govern britànic està preparant una bateria de sancions que tenen com a objectiu 86 persones i companyies relacionades amb el robatori de gra a Ucraïna i també del sector energètic.  

Els Estats Units també han afirmat que treballen en un paquet de sancions propi, al marge de la resta de països.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —