Imatge d'arxiu del futbol amateur
Publicat el 28 de setembre 2021

L'activitat física torna a prendre lloc a la ciutat de Barcelona després que la pandèmia obligués a aturar tota mena de competicions. Ara, la gent torna a poc a poc a la normalitat i, també, aquelles lliguetes, com les de futbol, on un podia sentir-se Messi durant unes hores fent el gol clau del seu equip per assolir el títol de campió. Entitats generalistes com CatSports o Fundació Valldor7 són les encarregades de coordinar gran part del futbol aficionat de la capital catalana a un munt d'instal·lacions esportives. Són les que compten amb més usuaris i ressò. CatSports, d'una banda, organitza lligues de Futbol 7 masculines i de Futbol Sala masculines i femenines, mentre que Valldor7, a més a més, compta amb una lliga per a veterans.

"Hem passat mesos difícils. Encara ara estem immersos en una situació complicada econòmicament, però la previsió és bona", explica Josep Via, responsable de competicions de Valldor7, en declaracions al Diari de Barcelona. La Fundació, que compta amb més de 400 equips inscrits per a la nova temporada, està acollint els partits de lliga que van quedar pendents la temporada anterior. Respecte a la pandèmia, Via indica que "intentarem que les diferències siguin les mínimes més enllà del que ens obliguin els protocols sanitaris. En principi per dur a terme l'activitat no influeix".

Valldor7 es basa en les inscripcions d'equips ja formats, però, alhora, compta amb una aplicació que s'anomena borsa de jugadors. "És com un mercat de fitxatges. Apareixen els jugadors que no tenen equip i en busquen un, com també els equips que necessiten jugadors. Entre ells interactuen i els equips es completen. Estem molt satisfets amb l'aplicació", explica el responsable, com també ho estan amb la lliga de futbol sala femenina: "Fa molts anys que l'organitzem i actualment tenim uns 25 equips. Estem molt contents per poder fomentar l'esport femení".

Aquesta empresa, que organitza lligues de futbol des del 1994, coneix el mercat i, en paraules de Via, destaca pel "tracte proper al jugador: en tenim molts, però saben que ens poden venir a veure en tot moment".

CeleBreak: partit a cop de dit

CeleBreak és una aplicació que et permet jugar a futbol a la teva ciutat on vulguis, com vulguis i de la manera que vulguis. Es va formar el 2016 a Barcelona arran de la mancança de partits amistosos i, avui dia, opera a altres cinc ciutats del món (Frankfurt, Los Ángeles, Múnich, Málaga i Madrid). L'organisme organitza partits de Futbol 7, 8, 9, i 11, masculins, femenins, i mixtes, a més a més de partits de Futbol Sala. L'objectiu: gaudir del futbol, passar una bona estona i conèixer gent nova.

L'empresa, però, té una gran peculiaritat respecte la resta: no s'hi apunten equips, sinó jugadors. Un cop enregistrat, l'usuari només ha de buscar un partit a través de l'aplicació mòbil que es disputi prop de la seva zona, apuntar-s'hi i... a jugar. Així, CeleBreak és ideal per a aquella persona que no vol comprometre's a una lliga federada o no vol complicar-se la vida organitzant partits i llogant camps pel seu compte.


CeleBreak: "Fa anys que faig servir l'aplicació. M'encanta perquè he trobat gent amb el mateix interès que jo, que ve a jugar i a gaudir, a passar-s'ho bé, i això és un plus. Coneixes gent nova, gent de fora, fas grup i noves amistats"


CeleBreak ofereix comoditat a les seves sessions diàries: proveeix els petos i les pilotes i aporta un organitzador que, a part d'arbitrar, s'encarrega de mantenir els equips equilibrats i motivats, cosa que assegura la qualitat del partit. Actualment superen els milers d'enregistraments al mes i, fins i tot, organitzen petits tornejos com el del passat cap de setmana a La Barceloneta, dins el panorama de les festes de La Mercè.

"Fa anys que faig servir l'aplicació. M'encanta perquè he trobat gent amb el mateix interès que jo, que ve a jugar i a gaudir, a passar-s'ho bé, i això és un plus. Coneixes gent nova, gent de fora, fas grup i noves amistats", explica Isaac Balde, usuari de CeleBreak.

Tiki Taka, de Los Ángeles a Barcelona

Es tracta d'una de les lligues amb més nivell i prestigi de la ciutat. Una comunitat cosmopolita unida per la passió i l'amor pel futbol. Va néixer el 2017 a Los Ángeles i va arribar a la ciutat comtal amb la intenció de promoure i enfortir les xarxes socials a través de lligues de futbol per a adults.

Un projecte en creixement, amb seu principal a Vallvidrera i que compta amb diferents lligues cada dia de la setmana, menys els dimarts. Està tot organitzat des del primer dia, amb les dates i horaris dels partits de principi a fi. Unes lligues que es divideixen per categories: or, plata i bronze. Cada divisió compta amb nou equips i cada dia passa una mitjana de 27 equips per la instal·lació.

Hi ha dues vies per accedir-hi: un equip interessat que s'organitza amb els seus propis jugadors, o bé jugadors que s'inscriuen sense equip i als quals l'associació reubica en algun altre que tingui alguna plaça lliure.

La competició ofereix les pilotes i els àrbitres. A més, "tenim un aspecte diferencial", diu Jacobo Fernández, un dels fundadors de Tiki-Taka. "A cada partit hi ha un àrbitre i una segona persona extra que es dedica a filmar. Gravem tots els highlights. Es tracta d'oferir un servei personalitzat a tots els equips; un doble servei, dins i fora del camp", afegeix.

Pel que fa a la pandèmia, Jacobo reconeix que "altres empreses s'han vist més afectades que nosaltres" i que, la temporada passada, "vam tornar les parts proporcionals dels que no havien jugat". Aquest cop s'espera una tornada amb plena normalitat. "En el cas de Vallvidrera es poden fer servir els vestuaris (per la gran mida), tot i que no dutxar-se, i el públic pot tornar a accedir a les zones limitades. Hem acollit a tots els equips i tot està programat per a tota la temporada", apunta.

Una cosa, però, que encara no té Tiki-Taka és una lliga femenina. "Fernández explica que “estem oberts a incorporar-la. Vam fer un primer intent que no va tenir acollida, no es van cobrir les quotes mínimes. És un desig que tenim, però de moment no és possible”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —