Un nen observant llibres
Per Redacció
Publicat el 19 d’abril 2023

La Generació Z té la mala fama de viure enganxada a les pantalles, però una enquesta realitzada per Wattpad ha desmuntat l'argument preferit dels boomers: demostra que els joves entre 18 i 25 anys sí que llegeixen, encara que ho facin al mòbil. L'enquesta demostra, a més a més, que els joves inverteixen més en llibres en paper que les generacions anteriors; el 22% gasta de 51 a 150 dòlars. 

"Quan veig les hores que he estat davant la pantalla"

Tinder ha revelat en un comunicat que els seus usuaris dins la comunitat catalana utilitzen la lectura per lligar. Segons l'empresa, les converses sobre llibres han augmentat un 60% el darrer any en els membres de la Generació Z. Amb Sant Jordi a punt d'arribar, ja són molts els qui ho mencionen a la seva bio de l'app de cites: "L'esment ‘Sant Jordi’ es dispara fins a un 40% el 2022 respecte al 2021", detalla Tinder.

Són molts els que aprofiten per lligar el dia més romàntic de l'any pels catalans, però a Tinder no només s'hi formen parelles. L'empresa afegeix que, en l'últim any, els catalans han buscat clubs de lectura a l'app com una manera de conèixer gent nova i compartir aficions en comú. 

Què llegeix la Gen Z?

La poesia segueix sent el gènere més romàntic, inclús per a la Generació Z. Segons Tinder, l'esment de llibres de poesia a l'app ha crescut en un 78%. Es troba molt present la poesia femenina, com els llibres d'Elvira Sastre, que s'han colat al top 5 dels més esmentats a les bios. La novel·la negra és un clàssic, i el 54% de joves a Tinder es declaren fans a les seves descripcions, en cerca d'algú que comparteixi els seus gustos. 

Wattpad destaca que als seus usuaris més joves els agraden molts temes diferents: des de fanfics protagonitzats per personatges de sèries fins a llibres sobre la salut o el canvi climàtic. A més a més, els joves exploren molts formats; l'interès dels usuaris de Tinder pels audiollibres ha augmentat en un 62%. Segons aquests resultats, es podria dir que la generació Z no està enganxada a les pantalles, sinó a la cultura. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —