La Generalitat obre un expedient a un bomber de Lleida per una acció de suport a Pablo Hasel
Per ACN
Publicat el 26 d’agost 2021

La Generalitat ha obert un expedient sancionador a un bomber del Parc de Lleida per haver-se mostrat solidari amb el raper Pablo Hasel després del seu empresonament per les lletres de les seves cançons. El cas ha estat denunciat per la Intersindical, ja que el bomber és afiliat del sindicat i ara la CUP s'hi ha solidaritzat i ha demanat al Departament d'Interior que l'arxivi. Els anticapitalistes entenen que tant la denúncia a Fiscalia com el mateix expedient disciplinari són un pas més en la persecució de la llibertat d'expressió en general així com dels bombers en particular. La CUP recorda que ja durant l'1-O els bombers van estar en el punt de mira per protegir drets i llibertats.

La CUP veu inconcebible que sigui ara ERC qui des d'Interior "reprimeixi els drets dels bombers" com en aquest cas de Lleida. Segons la formació, l'acció del bomber va consistir a fer la seva feina de comprovar l'estat del material del propi parc però fent sonar la música de Pablo Hasel per denunciar els abusos de la casa reial. En aquell moment, Hasel feia poc que acabava d'entrar a la presó de Ponent, just al costat del Parc de Bombers de Lleida.

El partit creu que aquest fet no pot merèixer cap sanció disciplinària des del moment que ni el bomber va sortir del parc ni va fer un ús indegut dels equips així com tampoc va atemptar contra el cos, sinó que es va limitar a fer una comprovació rutinària de material. Els anticapitalistes estan convençuts que si hagués posat una altra música, no hauria implicat l'obertura de cap expedient sancionador, per la qual cosa, es posa de manifest el caràcter repressiu de la mesura.

Per tot plegat, la CUP exigeix a Interior l'arxivament de l'expedient i el ple restabliment dels drets del bomber del parc de Lleida, i consideren que la Generalitat l'ha sotmès a una persecució ideològica totalment "desproporcionada i injustificable".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —