-
Per Pau Castellote
Publicat el 22 de setembre 2022

Compte enrere per a l'entrada en servei, el 27 de setembre, de la Web App "La meva Cartera", una aplicació que permetrà visualitzar les targetes, títols o carnets de la Generalitat al mòbil. El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimón, ha anunciat que en un principi només contindrà la targeta sanitària individual.

El vicepresident també ha fet saber que altres targetes i títols s'introduiran progressivament per "acompanyar a la gent en aquest procés". La següent s'introduirà a l'octubre, i Puigneró apunta a que serà el carnet de família nombrosa. Altres targetes que es podrien afegir en el futur són: el carnet jove, la t-mobilitat, els carnets de les biblioteques públiques de Barcelona, "i també les targetes de l'àmbit privat que vulguin col·laborar", en paraules de Puigneró. L'objectiu és "fusionar la cartera amb el mòbil", ha dit.

En aquest sentit, el vicepresident de la Generalitat ha deixat la porta oberta a col·laborar amb les targetes digitals que pogués fer Espanya: "Hi ha una voluntat de créixer i per tant col·laborarem amb qui creiem convenient per fer-ho."

Inicialment, en l'àmbit sanitari

La targeta sanitària individual de "La meva Cartera" podrà ser utilitzada tan sols a les farmàcies, inicialment, amb la intenció de portar-la paulatinament a CAPs i hospitals. Argimón ha explicat que les farmàcies estan "preparades tecnològicament" per dur a terme aquest pas. La Web App podria incloure funcionalitats com ara veure les receptes digitals, fer avisos de la caducitat de certs carnets i altres segons les preferències de l'usuari.

En cas de requerir assistència en l'ús de la targeta sanitària digital els usuaris podràn contactar amb el 012, atenció ciutadana o el 061. "No ens oblidem de ningú", ha recalcat la Directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, Ester Manzano. 

El conseller Argimon, per la seva banda, ha volgut recalcar que les targetes físiques conviuran amb 'La meva Cartera' durant un temps, però considera que acabaran desapareixent. El President del consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, ha dit ser conscient "de l'edat avançada" dels usuaris habituals de les farmàcies, i ha volgut aclarir: "No és una substitució, ve a complementar. No hi ha una data de venciment de les targetes físiques."

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —