Fibra
Per ACN
Publicat el 20 de setembre 2023

La Generalitat ha desplegat fins aquest setembre 5.112 quilòmetres de fibra òptica al conjunt de Catalunya i s'ha marcat com a objectiu ampliar aquest abast a 150 municipis i uns 385 nuclis associats, fins a superar els 7.000 quilòmetres. D'aquesta manera, connectarà el 98% de la població entre aquest any i el 2024.

Des de la creació de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, el novembre del 2022, s'ha prioritzat el desplegament de la infraestructura i fins a final d'any s'hi hauran destinat més de 100 milions. De moment, l'augment de la presència de la fibra òptica cobreix 93 municipis nous respecte al gener del 2023 que, al mateix temps, suposa la possibilitat de connexió de més del 91% de la població de Catalunya.

Segons la Generalitat, comptar amb una infraestructura de fibra òptica pròpia permet tenir sobirania tecnològica i possibilita l'autoconsum, rebaixa la factura de connectivitat de la Generalitat i ofereix a les operadores un preu públic per tal que arribin al ciutadà final i col·laborin en fer sostenible el manteniment de la fibra.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —