Cal una actualització per escoltar les indicacions en català
Cal una actualització per escoltar les indicacions en català
Per Redacció
Publicat el 14 d’abril 2023

El món de les eines tecnològiques cada vegada és més sofisticat. TikTok ha incorporat el català com a opció lingüística en la seva interfície per a Android i iOS. Això permet que alguns elements apareguin en llengua catalana, com per exemple els subtítols d'anuncis d'empreses i institucions. Ara, Google Maps ofereix les indicacions en català.

A l’eina GPS de Google només estava disponible en català el text de l’aplicació, però ara s’hi afegeix la veu del navegador. Plataformes com l’Aliança per la Presència Digital del Català han celebrat aquest avenç: “Tot i ser encara incipient, és una gran notícia perquè molts usuaris que tenien el telèfon configurat en altres idiomes per disposar de veu a Maps, ara el poden configurar en català”.

Si els usuaris volen disposar d’aquest servei, tal com passa amb TikTok, hauran d’actualitzar l’aplicació i tenir el mòbil configurat en aquesta llengua. En el cas que no estigui configurat en català, es pot demanar a l’aplicació que la veu de navegació sigui en català des de l’apartat de configuració de navegació. És possible que l’actualització sigui automàtica. Diversos usuaris han fet servir les xarxes socials per celebrar aquest canvi. 

Impulsar l'ús del català 

Aquesta nova eina s’afegeix a les noves mesures que s’han aplicat en relació amb l’ús del català a l’aplicació de Google en aquest any. Al gener es va impulsar una campanya contra la discriminació de la llengua catalana en els resultats de les cerques i, fins ara, no hi ha hagut millores. Però s’ha impulsat una investigació per demostrar amb dades el problema i poder-lo solucionar.

A més, aquesta actualització possiblement respon al desig de molts usuaris. Una enquesta de Plataforma per la Llengua que va encarregar aquesta a l'empresa GESOP, mostrava que 1.690.000 catalans volien canviar de navegador GPS per tenir-ne un que oferís les indicacions en català. 

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —