Primer pla de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa
Per ACN i Redacció
Publicat el 21 de setembre 2021

El govern aposta per ampliar la T-Jove fins als 30 anys, títol reduït que actualment només es pot adquirir fins als 25. Aquesta és una de les mesures que ha presentat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en el marc del pla de legislatura. En la mateixa línia, el govern vol digitalitzar les infraestructures i apostar pel desplegament definitiu de la T-Mobilitat.

Una altra de les mesures que volen aconseguir és el traspàs de tots els aeroports, ports, transport ferroviari i xarxa viària de l'estat a Catalunya. El govern vol "completar" aquesta legislatura el traspàs de Rodalies i gestionar-les "segons el model FGC", i aposta per posar en marxa un servei d'alta velocitat que uneixi les capitals catalanes i els aeroports de Girona, El Prat i Reus.

Salut, educació o habitatge: els altres aspectes plantejats 

En una clara aposta per la salut pública, el govern d'Aragonès vol destinar 5.000 milions d'euros addicionals en els propers cinc anys i invertir el 25% del pressupost a l'atenció primària, augmentant o estabilitzant la plantilla dels CAP. També es volen invertir 80 milions d'euros extra en el pressupost de salut mental.

En matèria educativa vol avançar de manera gradual cap a la gratuïtat del 0-3, prioritzant aquelles famílies en situació de pobresa o vulnerabilitat. També es vol fomentar i promoure l'FP.

El pla de govern també inclou el compromís d'elaborar un projecte per a la candidatura Pirineus-Barcelona per acollir els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2030, "entesa com a oportunitat en un marc ecològic, social i econòmic sostenibles a partir d’un ampli consens territorial, social i polític".

El Govern preveu recuperar els 3.000 habitatges de la SAREB a Catalunya i els immobles propietat de les entitats financeres. Aquesta és una de les mesures proposades per augmentar el parc d'habitatge de lloguer social amb un mínim de 5.000 habitatges a l'any. Una altra de les propostes és reforçar el tanteig i retracte per aconseguir 500 immobles l'any, incorporar al parc d'habitatge públic els béns procedents de les herències intestades o impulsar un programa específic de promoció de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús. Per altra banda, l'Executiu vol aprovar el Pla Territorial Sectorial per tenir el 15% del parc destinat a polítiques socials en vint anys.

També vol crear una energètica pública, així com entrar a gestionar de forma pública aquelles centrals hidroelèctriques on s'acabin les concessions.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —