Oci nocturn.
Per ACN
Publicat el 02 de setembre 2021

El Govern ha celebrat aquest dijous que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) hagi acceptat les seves al·legacions pel que fa a l'obertura de l'oci nocturn a curt termini. En aquest sentit, ha insistit que encara cal "prudència i precaució", perquè encara hi ha un important nombre de persones ingressades a l'UCI. La secretaria general de Salut, Meritxell Masó, ha admès que són conscients del "malestar" del sector i que treballaran per poder-los facilitar l'obertura "com més aviat millor".

Paral·lelament, el secretari general d'Interior, Oriol Amorós, ha avisat que cal "evitar les aglomeracions" de cara a pròximes festes majors, com per exemple les de la Mercè a Barcelona. "S'han de fer i celebrar, però en condicions", ha subratllat.

Els representants dels dos departaments han recordat que actualment hi ha 350 persones a les unitats de crítics dels hospitals, una xifra que hauria de baixar fins a 100. "No és convenient una reobertura, i des del Govern celebrem la decisió", ha afirmat Masó. De fet, la secretària general de Salut ha recordat que a causa de la darrera es van comptabilitzar 59 rebrots, amb 934 persones contagiades. "Treballem setmana a setmana amb el sector, de moment no hi ha una data", ha lamentat.

Des d'Interior, Amorós ha destacat que també treballen en el compliment de les mesures covid, sobretot, amb l'objectiu d'evitar aglomeracions. "Hem hagut d'actuar en diferents situacions on es relaxen les mesures, ja que esdevenen grans focus de contagis", ha insistit. En aquest sentit, ha apuntat que s'han reforçat els efectius policials amb un centenar de dotacions, i s'han incrementat en un 25% a les nits, en comparació amb les xifres de fa dos anys, coincidint amb la pandèmia.

De fet, una de les preocupacions dels cossos de seguretat es troba en la celebració de festes majors, com per exemple, pròximament, les de Sabadell, Tarragona o les de la Mercè, en el cas de la capital catalana. Amorós ha assenyalat que la "col·laboració" amb els diferents ajuntaments és "bona", i que seguiran treballant plegats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —