La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, a la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu
La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, a la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu
Per ACN
Publicat el 02 de novembre 2022

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, insisteix que la prioritat continua sent aprovar els pressupostos de l'any que ve amb Junts, En Comú Podem i la CUP tot i que la ronda de contactes amb els grups inclogui el PSC.

L'executiu té previst trobar-se aquesta setmana amb els qui considera socis prioritaris i deixar els socialistes per a la setmana que ve. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Plaja ha explicat que la consellera d'Economia, Natàlia Mas, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, lideraran les reunions per part del Govern i ha afegit que els pressupostos "no estan tancats". "Partit a partit i no avançar-nos a pantalles. La prioritat és tenir pressupostos aprovats", ha afegit la portaveu de l'executiu.

El Govern està convençut que els partits que considera socis prioritaris (Junts, comuns i la CUP) faran "l'exercici de responsabilitat que el país necessita". I Plaja ha assegurat que l'executiu farà esforços per tirar-los endavant amb aquests tres partits. La ronda de contactes específica per abordar pressupostos s'obre aquest dimecres i s'allargarà a la setmana que ve. El Govern vol que els contactes siguin "discrets" i no dona una data prevista perquè el Govern aprovi els pressupostos. "Queden dies per poder afinar aquesta negociació", ha afirmat Plaja evitant marcar terminis al calendari.

"No s'entendria que no es poguessin aprovar aquests pressupostos, que es van començar a elaborar amb el conseller Jaume Giró. Estem fent ajustos, escoltant totes les propostes dels grups parlamentaris, i les necessitats que ens traslladen els agents econòmics i socials. Seran uns pressupostos que se sentiran seus el conjunt dels catalans", ha afirmat.

Segons Plaja, el PSC és el principal partit de l'oposició i es tindrà en compte en la ronda de trobades tot i que el Govern insisteix que vol aprovar pressupostos amb l'antic soci de coalició, comuns i la CUP. "Qui haurà de donar explicacions sobre perquè no s'han pogut aprovar no serà aquest Govern", ha avisat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —