Confinament comarcal
Per Redacció i ACN
Publicat el 16 d’abril 2021

El Govern ha decidit mantenir el confinament comarcal a partir del proper dilluns, que és quan vencia l'última resolució. Tot i que hi ha hagut debat sobre si obrir el confinament per vegueries o regions sanitàries, finalment s'ha decidit optar de moment per mantenir la situació actual i se seguirà estudiant en els propers dies.

Diverses veus havien reclamat ampliar el confinament, entre ells diversos alcaldes de l'Ebre, del Pirineu o la pròpia alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. També alguns consellers de JxCat s'hi havien posicionat en aquest sentit, com ara la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, o el d'Interior, Miquel Sàmper.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sàmper ha explicat que des de fa dies s'estan estudiant possibles noves demarcacions territorials diferents de les comarques que permetin prendre decisions diferents en funció del territori i tenint en compte la seva situació epidemiològica.

Com a exemple per impulsar un confinament "diferent" del comarcal ha parlat del cas de les Terres de l'Ebre, una regió que té "molt controlada" la pandèmia. "Es pot generar una injustícia volent que les mesures siguin iguals (que a la resta del territori)", ha afirmat. 

Sàmper també ha descartat un confinament metropolità específic per a Barcelona i ha assegurat que el que s'està estudiant és quin és el millor espai territorial "generalitzat" per no fer diferències. 

Sobre les dificultats que pot comportar per a la gent entendre els límits de les vegueries o les regions sanitàries a l'hora de desplaçar-se, ha admès que caldrà fer "molta pedagogia". Amb tot, ha afegit, la possible solució serà millor per a la població perquè seria un espai més esponjat i la gent es podria moure més.  

Multes

El conseller en funcions també ha apuntat que almenys un 12% de les multes posades per saltar-se les restriccions des de l'inici de la pandèmia ja s'han cobrat a dia d'avui. Sàmper ha admès el ritme "lent" en el cobrament però s'ha mostrat convençut que totes es cobraran i que no hi ha "riscos" que prescriguin. Segons ha dit, es van contractar advocats i personal administratiu per accelerar el procés de tramitació de les sancions.

L'Rt puja a 1,39 i el risc de rebrot a 360

La velocitat de propagació de la Covid-19 a Catalunya, l'Rt, s'enfila a 1,39, quatre centèsimes més, mentre que el risc de rebrot puja a 360 (+14), segons el darrer balanç del Departament de Salut. En paral·lel, la incidència a 14 dies també puja i passa de 256,68 a 259,09. S'han declarat 1.712 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 578.429. El 6,94% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu. S'ha informat de 3 noves morts, amb un total de 21.612 defuncions en tota la pandèmia. Hi ha 1.672 pacients ingressats als hospitals, 25 menys que en el balanç anterior, i 500 persones a l'UCI, 14 menys que fa 24 hores.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —