Escoles segregades
Per Redacció
Publicat el 14 d’octubre 2021

El conseller d’Educació Josep González-Cambray ha anunciat que el Govern no renovarà els concerts a les escoles que segreguen els nens per sexe de les etapes d'infantil, ESO i estudis postobligatoris —batxillerat i formació professional— de cara al curs vinent. La decisió afectarà onze centres dels cicles d’ESO i estudis postobligatoris, tenint en compte que no hi ha cap centre d’infantil que imparteixi l’educació segregada.

Gonzàlez-Cambray ho ha anunciat després de la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts. "Al segle XXI no hi pot haver cap escola que, amb finançament públic, continuï separant els nens i nenes a les aules", ha argumentat el conseller, que també ha garantit que el Departament seguirà "determinat fins que no hi hagi cap mena de discriminació dins del servei educatiu de Catalunya". González-Cambray ja ha comunicat la decisió a la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL). 

L'executiu també va intentar incloure els concerts a l’etapa primària pel curs 2020-21, però el TSJC no ho va aprovar i va acceptar les mesures cautelars sol·licitades pels centres, establint la renovació del concert per sis cursos escolars més. El Govern va presentar al·legacions i estan pendents de la sentència, però el conseller d’Educació ha admès que l'executiu "no espera" que el veredicte "sigui favorable", sinó que esperarà que expirin els terminis i aleshores no ho renovarà. "Això vindrà més endavant", ha dit Gonzàlez-Cambray. 

Resposta a una demanda social

El Govern considera que, en el cas que ara els ocupa, tenen "més cobertura jurídica". A banda de la llei educativa de Catalunya, que contempla explícitament que no es concertaran centres que segreguin per sexe, s'aferren també a l'empara de la LOMLOE. "Si volen tornar-ho a portar als tribunals, estem acostumats que ho judicialitzin, no hi ha cap argument jurídic perquè ens tornin a imposar cap mesura cautelar", s'ha reafirmat el conseller. 

A banda de l'aval jurídic, el Govern justifica que respon a una demanda social. La setmana passada, el Parlament va instar l'executiu a retirar el concert amb els vots a favor de tots els grups parlamentaris a excepció de Vox, Cs i PPC. "Per tant, donem resposta al que es va instar al Govern", ha raonat el titular d'Educació. "El nostre model educatiu és d'escola pública, de qualitat, educadora, acollidora, que fomenti els valors de la pau i la diversitat, democràtica, social, feminista, verda i en català", ha reivindicat Gonzàlez-Cambray.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —