El govern espanyol aprova subvencionar els ajuntaments que recuperin la memòria històrica.
Per ACN
Publicat el 08 d’octubre 2020

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un subvenció de 750.000 euros a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a actuacions relacionades amb la recuperació de la memòria democràtica. El govern ha donat el vistiplau a aquest reial decret que permetrà que els ajuntaments puguin finançar actuacions d'investigació, localització, exhumació i identificació de persones desaparegudes en fosses durant la guerra civil i el franquisme.

La FEMP haurà de proposar un pla de recuperació de memòria democràtica, en el que defineixi les actuacions a dur a terme i el mecanisme previst per executar-lo.

El pla l'ha d'aprovar el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica. Els treballs finançats amb aquesta subvenció hauran de concloure en el termini màxim d'un any des de la notificació de la concessió i seran abonats abans que conclogui aquest termini.

Amb aquest projecte d'actuacions municipals, al costat de la convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre, el govern espanyol posa en marxa un pla de xoc en aquest àmbit, que pretén ser una fase transitòria fins que en els nous pressupostos generals de l'estat es pugui comptar amb el pla quadriennal de recerca de persones desaparegudes durant el cop d'estat, la guerra civil i la dictadura.

La subvenció s'atorgarà emparada en la llei general de subvencions, en entendre que concorren raons d'interès públic i social que justifiquen la seva concessió directa. La FEMP compta amb declaració d'utilitat pública des del 1985 i constitueix l'associació d'entitats locals d'àmbit estatal amb més implantació. El seu camp d'actuació arriba a més del 98 % de la població espanyola, en aglutinar més de 7.416 entitats locals: 7.367 municipis, 38 diputacions i 11 consells i cabildos insulars.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —